Ποιος θέλει ένα πιάτο χυλωμένα ρεβίθια με λαχανικά; Φτιάχνουμε μοσχομυριστά ρεβίθια με κάρυ και λαχανικά για την Σαρακοστή αλλά και για κάθε περίοδο νηστείας και όχι μόνο!
Η Σαρακοστή ξεκίνησε και τα όσπρια έχουν την τιμητική τους αλλά δεν είναι εύκολο για όλους να αγοράζουν συχνά θαλασσινά. Επειδή μας αρέσουν πολύ τα ρεβίθια και είχαμε καιρό να φτιάξουμε είπαμε να βάλουμε στην κατσαρόλα ρεβίθια με λαχανικά και έγιναν σκέτο λουκούμι.
Δείτε ακόμα Λεμονάτα ρεβίθια για το ολοήμερο
Μοσχομυριστά ρεβίθια με κάρυ και λαχανικά για την Σαρακοστή, τους vegans, τους χορτοφάγους αλλά και κάθε περίοδο νηστείας και όχι μόνο. Συνοδεύστε τα με ελιές και σαλατούλα και θα κάνετε ένα γεύμα όνειρο!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα ρεβίθια με κάρυ και λαχανικά:
Εκτέλεση για τα ρεβίθια με κάρυ και λαχανικά
Βάζουμε τα ρεβίθια να μουλιάσουν σε μία λεκάνη με νερό από το προηγούμενο βράδυ. Το πρωί τα βάζουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Σε άλλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο και σε χαμηλή φωτιά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το κάρυ, την πάπρικα, την ξερή ρίγανη, την φρέσκια ρίγανη και το καρότο.
Επίσης την πιπεριά Φλωρίνης και την πατάτα. Μετά από 10 λεπτά προσθέτουμε το νερό που βράσαμε τα ρεβίθια, προσθέτουμε πιπέρι και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα βρασμένα ρεβίθια και τα βράζουμε όλα μαζί για 10 λεπτά.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Souki Simeonidou
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr