Συνταγή για Σαρακοστιανό σοκολατένιο κέικ. Μπορεί να διανύουμε την περίοδο της Σαρακοστής όμως δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε να απολαμβάνουμε σοκολασμένα γλυκά. Δείτε πως μπορείτε να κάνετε ένα σοκολατένιο κέικ, να είναι σαρακοστιανό και νηστίσιμο.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 480-500 γραμμάρια
- κακαο 80-90 γραμμάρια
- ζαχαρη 300 γραμμάρια
- μπέικιν πάουντερ 2 κουταλάκια του γλυκού
- σοδα 1 κουταλάκι του γλυκού
- αλατι 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- βανίλια 1
- ηλιέλαιο 120 ml
- ξύδι 1 κουταλιά της σούπας
- νερό 400 γραμμάρια ζεστό πολύ
Υλικά
- κουβερτουρα 1
- ηλιέλαιο 1 κουταλιά της σούπας
- ζάχαρη άχνη 1 κουταλιά της σούπας
Για το σοκολατένιο γλάσο
Το σημερινό μας σοκολατένιο κέικ είναι σκέτη αμαρτία, ακόμη κι αν είναι άκρως σαρακοστιανό. Σοκολατένιο, λιώνει στο στόμα και σούπερ αφράτο. Είναι ένα vegan σαρακοστιανό κέικ με γλάσο σοκολάτας και σίγουρα θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.
Δείτε ακόμα Το νηστίσιμο κέικ της Γκόλφως
Επειδή η Σαρακοστή είναι μία μεγάλη νηστεία που κρατάει αρκετές μέρες, δεν γίνεται να στερηθούμε τις απολαύσεις μας για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αρκεί να τις μετατρέπουμε σε νηστίσιμες. Αν λοιπόν σας έλειψε ένα γλυκό δοκιμάστε αυτό το αφράτο σαρακοστιανό σοκολατένιο κέικ.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το σαρακοστιανό σοκολατένιο κέικ:
Εκτέλεση για το σαρακοστιανό σοκολατένιο κέικ
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το κακάο, την ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, την σόδα, το αλάτι και την βανίλια. Ανακατεύουμε λίγο να ομογενοποιηθούν τα στέρεα υλικά και προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το ξύδι, το νερό, το οποίο θέλουμε να είναι πολύ ζεστό για να λιώσει η ζάχαρη αλλά όχι να βράζει και ανακατεύουμε.
Δείτε ακόμα Νηστίσιμο κέικ σοκολάτας χωρίς ζάχαρη
Αφού ομογενοποιηθεί πλήρως το μείγμα και λιώσει η ζάχαρη, το μεταφέρουμε σε μία λαδωμένη φόρμα του κέικ. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα ή στους 170 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα, για 30 λεπτά.
Εκτέλεση για το γλάσο στο σαρακοστιανό σοκολατένιο κέικ
Αφού ψηθεί το κέικ το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως σε θερμοκρασία δωματίου. Λιώνουμε την κουβερτούρα σπασμένη σε μπεν μαρί και στην συνέχεια προσθέτουμε το ηλιέλαιο και την ζάχαρη άχνη ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως το μείγμα. Περιχύνουμε με το γλάσο το κρύο κέικ, βάζουμε το κέικ.
Tips για το σαρακοστιανό σοκολατένιο κέικ
Μπορούμε να βάλουμε και ξύσμα πορτοκαλιού αν μας αρέσει. Αντί για ηλιέλαιο μπορούμε να βάλουμε ελαιόλαδο. Για 30 λεπτά ψήνουμε το κέικ είτε στις αντιστάσεις, είτε στον αέρα.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Μαρία Ραντζούδη
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Στο νοσοκομείο με κρανιογκεφαλικές κακώσεις 12χρονος : Τον πήρε σβάρνα αυτοκίνητο με το πατίνι του
- Η Γη της Ελιάς : Ποιανού είναι το παιδί που κουβαλά στα σπλάχνα της η Αφροδίτη;
- Κινέζικο Ωροσκόπιο : Μηνιαίες προβλέψεις από την Άση Μπήλιου για όλα τα ζώδια μέχρι και τις 01/12/2024
- Ο Τιμωρός: Ο Μάρκος ετοιμάζει νέο χτύπημα
- Χριστουγεννιάτικα μπισκότα βουτύρου χωρίς ζάχαρη