Συνταγή για εύκολους ρεβιθοκεφτέδες στη φριτέζα αέρος, χωρίς πολλά λάδια, με τα βρασμένα ρεβύθια που μας περίσσεψαν. Για τη περίοδο της Σαρακοστής, κάθε περίοδο νηστείας, για τους vegans αλλά και για να δοκιμάσουν τα παιδιά ρεβύθια, από τον Παναγιώτη Παπαδάκη.
- ρεβύθια 300 γραμμάρια βρασμένα (1μιση κούπα)
- νερό 100 ml (1/2 κούπα)
- πιπέρι Κατά βούληση
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού Ιμαλάιων
- σκορδο 1 σκελίδα
- μηλόξιδο 1 κουταλιά της σούπας
- κρεμμυδι 1
- μαιντανος 1-2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος
- άνηθος 1-2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος
- ελαιολαδο 30 ml (3 κουταλιές της σούπας)
- βρωμη 50 γραμμάρια νιφάδες (6 κουταλιές της σούπας)
Υλικά
- κετσαπ Κατά βούληση
Για το σερβίρισμα
Ρεβίθια λεμονάτα με λάχανο
Σας περίσσεψαν ρεβύθια και δεν ξέρετε τί να τα κάνετε; Μπορείτε να φτιάξετε αυτούς τους πεντανόστιμους, σαρακοστιανούς ρεβυθοκεφτέδες με απλά και οικονομικά υλικά. Είναι μία μοναδική ευκαιρία να δοκιμάσουν τα παιδιά τα ρεβύθια, ενώ είναι μία vegan, άκρως νηστίσιμη συνταγή.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τους σαρακοστιανούς ρεβυθοκεφτέδες στη φριτέζα αέρος:
INGREDIENTS
300 g bio chickpeas ready to eat (1,5 cup)
100 g water (1/2 cup)
pepper
1 tsp Himalayan salt
1 garlic clove
1 tbsp apple cider vinegar
1 onion
Parsley
Dill
30 g bio extra virgin olive oil (3 tbsp)
50 g gluten free fine oats (6 tbsp)
————-
Zero sauce ketchup
GERMAN
ZUTATEN
300 g verzehrfertige Bio-Kichererbsen (1,5 Tasse)
100 g Wasser (1/2 Tasse)
Pfeffer
1 TL Himalaya-Salz
1 Knoblauchzehe
1 EL Apfelessig
1 Zwiebel
Petersilie
Dill
30 g Bio-Olivenöl extra vergine (3 EL)
50 g glutenfreie feine Haferflocken (6 EL)
————-
Ketchup ohne Soße
5′ Χρόνος Εκτέλεσης
25 λεπτά Χρόνος Ψησίματος
13 Ρεβυθοκεφτέδες
Εκτέλεση
Σε έναν πολυκόφτη ρίχνουμε τα βρασμένα ρεβύθια έτοιμα προς χρήση , το νερό, το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο, το μηλόξιδο και αλέθουμε πάρα πολύ καλά μέχρι να έχουμε μια λεία πάστα.
Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τον άνηθο, το ελαιόλαδο, τις νιφάδες βρώμης και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους.
Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για 10-15 λεπτά. Λαδώνουμε τα χέρια μας και πλάθουμε σε μπαλάκια των 40 γραμμαρίων το κάθε κομμάτι. Τους τοποθετούμε στο air fryer και ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου για 25 λεπτά.
Ρεβυθοσαλάτα με ζυμαρικά
Σερβίρουμε με κέτσαπ και απολαμβάνουμε. Οι πιο εύκολοι και νόστιμοι ρεβυθοκεφτέδες χωρίς λάδια και τηγάνι είναι έτοιμοι να τους απολαύσετε σε περιόδους νηστείας και όχι μόνο. Καλή σας επιτυχία !!
Δείτε το βίντεο εδώ:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια