Close

Σαρδελα αχνιστή στο τηγάνι με μουστάρδα και λεμόνι

Σαρδελα αχνιστή στο τηγάνι με μουστάρδα και λεμόνι

σαρδελίτσα αχνιστή στο τηγάνι με κρασί μουστάρδα και λεμόνι 🍋 Και πραγματικά είναι πάρα πολύ ωραίο καλοκαιρινό πιάτο και ελαφρύ 😋

Υλικά

600 γραμμάρια σαρδέλες
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
2 κουταλιές μουστάρδα
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 λεμόνι το χυμό και το ξύσμα
2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε τις σαρδέλες… τις αραδιαζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε το κρασί και το αλατοπίπερο… Αφήνουμε να βράσει μέχρι να εξατμιστεί το κρασί…
Στη συνέχεια διαλύουμε το ελαιόλαδο με το λεμόνι τη μουστάρδα και το ξύσμα και τα περιχύνουμε… Κουνάμε λίγο το τηγάνι θα πάει παντού για 1-2 λεπτά και κλείνουμε τη θερμοκρασία… Σερβίρουμε πασπαλίζουμε με μαϊντανό….✓
Το ψήσιμο στο σύνολο του διαρκεί 7 λεπτά..!

Απο την Marina Hatzidaki

Σαρδελα αχνιστή στο τηγάνι με μουστάρδα και λεμόνι Σαρδελα αχνιστή στο τηγάνι με μουστάρδα και λεμόνι