Close

Σαρδέλα γεμιστή με μυρωδικά

Σαρδέλα γεμιστή με μυρωδικά_

Μμμμμμ τι νοστιμιά! Τι θα λέγατε για σήμερα να δοκιμάσουμε Σαρδέλα γεμιστή με μυρωδικά – Το τέλειο ορεκτικό!

Οι σαρδέλες είναι αγαπημένα και πολύ νόστιμα ψάρια. Συνήθως τις τρώμε ψητές στα κάρβουνα. Σήμερα όμως θα τις μαγειρέψουμε στο γκριλ του φούρνου και θα τις απολαύσουμε γεμιστές με μυρωδικά. Η παρμεζάνα έρχεται να απογειώσει την γεύση.

Η συνταγή για σαρδέλα, είναι μία εξαιρετική συνταγή για να συνοδεύσετε το ουζάκι σας. Άλλωστε το φαγητό μας περιέχει και ούζο, οπότε ταιριάζει απόλυτα στην γεύση. Μπορούμε να απολαύσουμε αυτές τις σαρδέλες σαν ορεκτικό ή σαν μεζέ. Οι καλεσμένοι και η οικογένεια μας θα ξετρελαθούν με την γεύση τους. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής: 

Εκτέλεση

Αρχικά καθαρίζουμε και φιλετάρουμε τις σαρδέλες. Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε την μαραθόριζα που έχουμε κόψει σε λεπτές φέτες. Σβήνουμε το φαγητό μας με ούζο και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.

Αφού απορροφηθούν τα υγρά, αποσύρουμε από την φωτιά το τηγάνι και αφήνουμε το φαγητό μας να κρυώσει. Στο μεταξύ χτυπάμε στο μίξερ χειρός την παρμεζάνα, την γαλέτα, το θυμάρι, το μοσχοκάρυδο, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, το αλάτι, το πιπέρι, τον μάραθο και τον μαϊντανό.

Τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Παίρνουμε τα φιλέτα σαρδέλας και τα βάζουμε σε ένα ταψί με σχάρα. Γεμίζουμε τις σαρδέλες με την γέμιση από την μαραθόριζα και το μείγμα μας με την παρμεζάνα.

Δείτε ακόμα Δείτε την διαδικασία για να κάνετε παστές σαρδέλες  Μια συνταγή για μερακλήδες

Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, για 8-10 λεπτά στους 200 βαθμούς Κελσίου, στο γκριλ. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό με λαδολέμονο και λίγο μαϊντανό και μάραθο ψιλοκομμένο.

Tips για Σαρδέλα γεμιστή με μυρωδικά

Το φιλετάρισμα της σαρδέλας είναι δύσκολο, αν οι σαρδέλες είναι φρέσκες.

Σαρδέλα_ γεμιστή_ με_μυρωδικά_ Σαρδέλα_ γεμιστή_ με_μυρωδικά_ Σαρδέλα_ γεμιστή_ με_μυρωδικά_

Η συνταγή είναι της φίλης μας Pellumbesha Lumi

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr