Και θα αρχίσουμε την εβδομάδα με τα αγαπημένα μου σαρμαδάκια από τα χεράκια της μανούλας μου😊😍#CrazyMOMS
Σαρμαδάκια στον φούρνο
Συστατικά για 6-8 άτομα
500 γρ φρέσκα αμπελόφυλλα ή απο βάζο
2 φλυτζάνια ρύζι
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 ματσάκι άνηθο
1/2 ματσάκι δυόσμο ή μαιντανό
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
1φλυτζάνι του καφέ κουκουνάρι
Χυμό 2 λεμονιών
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Εάν τα αμπελόφυλλα είναι φρέσκα, τα πλένετε καλά και τα ζεματίζετε για 4-5 λεπτά σε νερό που βράζει.
Τα βγάζετε και τα αφήνετε λίγο να στραγγίξουν πριν τα μαγειρέψετε.
Ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια.
Προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε μέχρι να “γυαλίσει”.
Ρίχνετε το χυμό λεμονιού, τα αρωματικά, το κουκουνάρι και αλατοπιπερώνετε.
Ανακατευέτε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και περιμένετε λίγο να κρυώσει το μίγμα σας.
Ανοίγετε τα αμπελόφυλλα και βάζετε στο κέντρο μια κουταλιά γέμιση.Τα τυλίγετε σα ρολλά και τα βάζετε κολλητά στο ταψί σας, χωρίς να τα σφίξετε πολύ όμως.
Ρίχνετε από πάνω το ελαιόλαδο λίγο ακόμα αλατάκι και 2 φλυτζάνια νερό.
Τέλος, ψήνετε στους 200 βαθμούς με σκεπασμένο το ταψί σας με αλουμινόχαρτο για 30 λεπτά στο πάνω κάτω, μετά κατεβάζετε θερμοκρασία στους 160 βαθμούς και ψήνετε μέχρι να μείνουν με το λάδι τους άλλα 20 λεπτά περίπου.
Σερβίρετε οπωσδήποτε με τζατζίκι ή με κάποια sause γιαουρτιού εδω θα βρείτε πολλές ιδέες!
Μπορείτε φυσικά να τα κάνετε και με κιμά και με αυγολέμονο!
Καλή σας όρεξη!
Δειτε και εδω το εξυπνο κολπο για να τυλιγετε γρήγορα ντολμαδάκια χωρις μηχάνημα!
Ειδήσεις σήμερα
- Κύκλωμα προστασίας: Αυτός είναι ο πασίγνωστος γόης Έλληνας ηθοποιός
- Ανακαλείται μουστάρδα- Είναι ακατάλληλη και επικίνδυνη για την υγεία των καταναλωτών
- Κλειστά σχολεία αύριο Πέμπτη (16/01) – Η Λίστα με τις περιοχές
- Άσπα Τσίνα: Πώς είναι σήμερα – Η συγκλονιστική αλλαγή στην εξωτερική της εμφάνιση
- Με δάκρυα στα μάτια ο Δημήτρης Αλεξάνδρου: Έχασα ό,τι πιο σημαντικό είχα στη ζωή μου – Η εξομολόγηση που ραγίζει καρδιές