Και θα αρχίσουμε την εβδομάδα με τα αγαπημένα μου σαρμαδάκια από τα χεράκια της μανούλας μου😊😍#CrazyMOMS
Σαρμαδάκια στον φούρνο
Συστατικά για 6-8 άτομα
500 γρ φρέσκα αμπελόφυλλα ή απο βάζο
2 φλυτζάνια ρύζι
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 ματσάκι άνηθο
1/2 ματσάκι δυόσμο ή μαιντανό
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
1φλυτζάνι του καφέ κουκουνάρι
Χυμό 2 λεμονιών
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Εάν τα αμπελόφυλλα είναι φρέσκα, τα πλένετε καλά και τα ζεματίζετε για 4-5 λεπτά σε νερό που βράζει.
Τα βγάζετε και τα αφήνετε λίγο να στραγγίξουν πριν τα μαγειρέψετε.
Ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια.
Προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε μέχρι να “γυαλίσει”.
Ρίχνετε το χυμό λεμονιού, τα αρωματικά, το κουκουνάρι και αλατοπιπερώνετε.
Ανακατευέτε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά και περιμένετε λίγο να κρυώσει το μίγμα σας.
Ανοίγετε τα αμπελόφυλλα και βάζετε στο κέντρο μια κουταλιά γέμιση.Τα τυλίγετε σα ρολλά και τα βάζετε κολλητά στο ταψί σας, χωρίς να τα σφίξετε πολύ όμως.
Ρίχνετε από πάνω το ελαιόλαδο λίγο ακόμα αλατάκι και 2 φλυτζάνια νερό.
Τέλος, ψήνετε στους 200 βαθμούς με σκεπασμένο το ταψί σας με αλουμινόχαρτο για 30 λεπτά στο πάνω κάτω, μετά κατεβάζετε θερμοκρασία στους 160 βαθμούς και ψήνετε μέχρι να μείνουν με το λάδι τους άλλα 20 λεπτά περίπου.
Σερβίρετε οπωσδήποτε με τζατζίκι ή με κάποια sause γιαουρτιού εδω θα βρείτε πολλές ιδέες!
Μπορείτε φυσικά να τα κάνετε και με κιμά και με αυγολέμονο!
Καλή σας όρεξη!
Δειτε και εδω το εξυπνο κολπο για να τυλιγετε γρήγορα ντολμαδάκια χωρις μηχάνημα!
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Το μωρό της Αφροδίτης είναι του Χρήστου
- Ιφιγένεια Τζόλα : Βαρύ πένθος για τη Βασιλική από τη «Γη της Ελιάς»
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Κλείνει ο φάκελος της Ειρήνης Μουρτζούκου – Καθαρές οι τοξικολογικές του Παναγιωτάκη
- Μαζική ανάκληση σε παρτίδες γάλακτος