Συνταγή για γιαουρτένια πιτάκια χωρίς φύλλο. Αφράτα πιτάκια με σπιτική ζύμη γιαουρτιού και 3 διαφορετικές γεύσεις. Πιτάκια χωρίς φύλλο με φέτα, με σπανάκι και με γαλοπούλα για το κολατσιό των παιδιών στο σχολείο αλλά και για το παιδικό πάρτι. Πανεύκολα, σκέτος αφρός και πολύ οικονομικά και μπορούν να τα απολαύσουν και οι μεγάλοι στην δουλειά, στον μπουφέ ή σαν μεζεδάκια. Μία συνταγή της φίλης μας Αναστασια Βλαχου.
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 500 γραμμάρια
- Γιαούρτι στραγγιστό 1 κεσεδάκι (200 γραμμάρια)
- καλαμποκέλαιο 1 κεσεδάκι (200 γραμμάρια)
- αυγα 2
Υλικά
- φέτα 500 γραμμάρια
Για την γέμιση Νο1
- γαλοπουλα 5 φέτες χωρίς γλουτένη
Για την γέμιση Νο2
- σπανακι Περίπου 1 χούφτα φρέσκο
- ελαιολαδο 2-3 κουταλιές της σούπας
- κρεμμυδι 1 φρέσκο
Για την γέμιση Νο3
- αυγα 1
Για το άλειμμα
Μαλακά τυροπιτάκια με φέτα και δυόσμο
Τα πιτάκια τα λατρεύουν μικροί και μεγάλοι και μάλιστα τα φτιάχνουμε πολύ συχνά για τα παιδιά μας, αφού τα ζητάνε συχνά για το σχολείο, τόσο το πρωί όσο και στο ολοήμερο. Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε γιαουρτένια, αφράτα πιτάκια με σπανάκι, γαλοπούλα και φέτα για να υπάρχει ποικιλία.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα γιαουρτένια πιτάκια χωρίς φύλλο:
Πιο εύκολα τυροπιτάκια από αυτά…νομίζω ότι δεν υπάρχουν……
Τα φτιάχνω πολλά χρόνια!
Αρέσουν πολύ στα εγγονάκια μας!🩷💙
Παίρνει η εγγονούλα μας στο σχολείο!!!
Αυτη τη φορά πρόσθεσα και λιγη γαλοπούλα χωρις γλουτενι σε 5 κ στα άλλα 5 λίγο σπανάκι …με 1 κρεμμυδακι φρέσκο το σωτάρω λίγο σε λάδι..το αφήνω να κρυώσει κ το προσθέτω…χωρίς υγρά…………
Πανεύκολα…και πολύ νόστιμα!😍
Εκτέλεση για τα γιαουρτένια πιτάκια χωρίς φύλλο
Αρχικά ανακατεύουμε σε ένα μπολ το στραγγιστό γιαούρτι, το καλαμποκέλαιο και τα αυγά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε τότε σιγά σιγά το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και την φέτα χοντροκομμένη με το χέρι.
Γυρίζουμε απαλά την ζύμη και πλάθουμε 20 μπαλίτσες σε ίδιο μέγεθος. Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το σπανάκι και το φρέσκο κρεμμυδάκι και χωρίς υγρά και κρύο το προσθέτουμε σε 5 από αυτά τα πιτάκια γέμιση από σπανάκι και σε 5 πιτάκια από αυτά γαλοπούλα.
Συνταγή για σχολείο: Μεσογειακά τυροπιτάκια
Τοποθετούμε τα μπαλάκια μας σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα αλείφουμε με χτυπημένο αυγό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς Κελσίου, με αέρα, για 20-25 λεπτά, ανάλογα και τον φούρνο.
Tips για τα γιαουρτένια πιτάκια χωρίς φύλλο
Αντί για καλαμποκέλαιο μπορούμε να βάλουμε ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο. Το αλεύρι δε θα το χρειαστούμε όλο. Μπαίνουν και σε θήκες για μάφινς.
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Άγιος Έρωτας : Ο Παύλος καταστρέφει τον Κυριάκο
- Μαρινάδα για Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα ή κοτόπουλο
- Η Γη της Ελιάς : Δύσκολο το μέλλον της Ασπασίας με τον Δημοσθένη
- Grand Hotel : Ο Ρήγας αποπειράται να την σκοτώσει-Βγαίνουν στην φόρα τα μυστικά του
- Εύκολα και Festive Χτενίσματα για Μπούκλες σε Μεσαία Μαλλιά για τις Γιορτές