Close

Σχολικό κολατσιό: Πιτάκια του κεσέ με αφράτη ζύμη

ζαμπονοτυροπιτάκια-για-το-σχολείο-Γιώργος Ζώλης-του-κεσέ-

Συνταγή για σχολείο: Aφράτα πιτάκια με ψωμένια σπιτική ζύμη με μαγιά, που τα γεμίζουμε με ότι θέλουμε και  μετράμε όλα τα υλικά με τον κεσέ .Ιδανικά για αρχάριες μαγείρισσες, χωρίς δοσομετρητές. 

Ζαμπονοτυροπιτάκια χωρίς φύλλο με μαγιά

Τα σχολεία ξεκινούν και αποφασίσαμε να σας βοηθήσουμε με το σχολικό κολατσιό, όπως κάνουμε κάθε χρόνο! Σήμερα θα δούμε μία συνταγή με σίγουρη επιτυχία, για ψωμένια, αφράτα, φουσκωτά ζαμπονοτυροπιτάκια του κεσέ, από τον Γιώργο Ζώλη που τα παιδιά θα τα λατρέψουν.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα πιτάκια του κεσέ με αφράτη ζύμη:

ζαμπονοτυροπιτάκια-για-το-σχολείο-Γιώργος Ζώλης-του-κεσέ-

Recipe ingredients (all measurements are made with the yogurt can)

7 cans (1050g) of flour
1 can (270g) of milk
1 can (200g) of yogurt
4 sachets of dry yeast
1 tbsp (15g) sugar
2tsp (12g) salt
A little pepper
3 large eggs
½ can (130g) sunflower oil

Stuffing

250-300g of melting cheeses
200g ham or turkey
200g of feta cheese

Grease

1 egg
50g of water

Sprinkle

Sesame

Bake at 180 degrees resistance for about 25 minutes

Εκτέλεση για τα πιτάκια του κεσέ με αφράτη ζύμη

Σε μία λεκάνη βάζουμε το χλιαρό φρέσκο γάλα και την ξερή μαγιά και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα. Δεν περιμένουμε να ενεργοποιηθεί η μαγιά και προσθέτουμε τα αυγά. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα.

ζαμπονοτυροπιτάκια-για-το-σχολείο-Γιώργος Ζώλης-του-κεσέ-

Προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το ηλιέλαιο, το αλάτι και το πιπέρι και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μία σφιχτή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 40 λεπτά.

Μετά τα 40 λεπτά, ξεφουσκώνουμε την ζύμη με τα χέρια, την ζυμώνουμε στον πάγκο εργασίας για 1 λεπτό και έπειτα, την χωρίζουμε σε 18 ίσα μέρη. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το τριμμένο ρεγκάτο, την θρυμματισμένη φέτα και το ψιλοκομμένο ζαμπόν.

ζαμπονοτυροπιτάκια-για-το-σχολείο-Γιώργος Ζώλης-του-κεσέ-

Ζαμπονοτυροπιτάκια βραχάκια

Ανοίγουμε τα 4 πρώτα μπαλάκια σε κορδόνια με τα χέρια μας για να δώσουμε χρόνο στα πιτάκια να ξεκουραστούν. Ανοίγουμε το κάθε κορδόνι με τα δάχτυλά μας όπως θα δούμε στο βίντεο.

Γεμίζουμε το κάθε κορδόνι με γέμιση και κλείνουμε καλά για να μην βγει η γέμιση απέξω κατά το ψήσιμο. Κάνουμε το κάθε κορδόνι σαλιγκάρι και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα μπαλάκια ζύμης.

ζαμπονοτυροπιτάκια-για-το-σχολείο-Γιώργος Ζώλης-του-κεσέ-

Ακουμπάμε τα πιτάκια σε ένα ταψί του φούρνου με λαδόκολλα και προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς Κελσίου στις αντιστάσεις. Ανακατεύουμε το χτυπημένο αυγό για το άλειμμα με το νερό και αλείφουμε με το μείγμα τα πιτάκια. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά.

Tips για τα πιτάκια του κεσέ με αφράτη ζύμη

Αντί για ζαμπόν μπορούμε να βάλουμε γαλοπούλα. Μπαίνουν κατάψυξη μόνο ψημένα. Μπορείτε να τα γεμίσετε με ό,τι θέλετε. Η δόση βγάζει 18 κομμάτια. Αν η ζύμη δεν βγει τόσο σφιχτή μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον αλεύρι.

ζαμπονοτυροπιτάκια-για-το-σχολείο-Γιώργος Ζώλης-του-κεσέ-

Σημείωση: Αν τις φτιάξετε για παιδιά, καλό θα είναι να χρησιμοποιήσετε σπιτικά αλλαντικά

Σπιτικό παριζάκι συνταγή εδώ

Σπιτικό ζαμπόν κοτόπουλο συνταγή εδώ

Σπιτικό ζαμπόν χοιρινό συνταγή εδώ

Σπιτικό ζαμπόν γαλοπούλας συνταγή εδώ

Δείτε στο παρακάτω βίντεο αναλυτικά την εκτέλεση:

Όλες οι λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr