Το Σεκέρ παρέ είναι ένα ανατολίτικο γλυκό πολύ ιδιαίτερο, με πολύ ωραία γεύση και η μυρωδιά από το φρέσκο βούτυρο φανταστικόοοοο
ΥΛΙΚΑ :
3 1/2 με 4 φλτσγ αλευρι γοχ αλατινη,1φλτσγ ζαχαρη, 1 φλτσγ φρεσκο βουτυρο, 2 κουτγλ μπεικιν, 2 αβγα ολοκληρα, 1 κροκαδι, 1 κουτγλ ξυσμα λεμονιου,1κουτγλ αλατι, 40 αμυγδαλα ασπρισμενα 1 αβγο για το αλειμα
ΣΙΡΟΠΙ:
5 φλ τσγ ζαχαρη, 4 φλτσγ νερο 1 κουτγλ βανιλια, 2κουτσ χυμο λεμονι, 3 κουτσ γλυκοζη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ενα μπωλ ανακατεψτε το αλευρι το μπεικιν τη ζαχαρη το ξυσμα και το αλατι.Στο μιξερχτυπηστε το βουτυρο και ριξτε τα αβγα σταδιακα και το κροκαδι ανακατευονταϛ με μια σπατουλα να γινει μια κρεμα για 5-10 λεπτα.Ριξτε το μειγμα αλευριου και ζυμωστε απαλα μεχρι να ενωθουν τα υλικα.Τυλιγετε τη ζυμη με μεμβρανη και αφηνετε στο ψυγειο ολη νυχτα.Την επομενη αναβετε το φουρνο στουϛ 180 και πλαθετε μπαλακια σαν μικρο καρυδι. Τα βαζετε σε ταψι με λαδοκολα και πατατε απο 1 αμυγδαλο απο πανω και αλειψτε με αβγο.Ψηστε για 20 λεπτα .ΣΙΡΟΠΙ:Ανακατεψτε ολα τα υλικα σε φαρδια καταρολα και βραστε για 7 λεπτα .Βουτηξτε τα σεκερ παρε στο σιροπι καυτα για 8-10 λεπτα και αν μπορειτε περιμενετε να κρυώσουν και δοκιμάζετε!
την αρχική Συνταγη την είδα εδω
Ειδήσεις σήμερα
- Κύκλωμα προστασίας: Αυτός είναι ο πασίγνωστος γόης Έλληνας ηθοποιός
- Ανακαλείται μουστάρδα- Είναι ακατάλληλη και επικίνδυνη για την υγεία των καταναλωτών
- Η Γη της Ελιάς : Ο Στάθης εθίζεται άσχημα και τα χάνει όλα μαζί και την Ιουλία
- Καιρός : Πότε έρχεται Αρμαγεδδών ψύχους στην Ελλάδα
- Grand Hotel : Η Κυβέλη παραδέχεται ότι σκότωσε το Γαζή σε Πέτρο και Αλίκη