Σεμιφρέντο σοκολάτα φράουλα. Συνταγή για Σεμιφρέντο με κρέμα στιγμής και μαρμελάδα φράουλα.
- κεικ 400 γραμμάρια σοκολάτας
- σοκολάτα 170 ml ζεστό ρόφημα
- μερεντα 4 κουταλιές της σούπας
- καρυδια 100 γραμμάρια
Υλικά
- κρέμα στιγμής 1 με γεύση φράουλα
- μαρμελάδα 2 κουταλιές της σούπας φράουλα
- Γάλα φρέσκο Σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
Για την κρέμα
- μαρμελάδα Λίγες κουταλιές της σούπας φράουλα
Για την γέμιση
Το σεμιφρέντο μοιάζει πολύ με τον κορμό σοκολάτας. Θα το φτιάξουμε με κέικ σοκολάτας που μας περίσσεψε, χοντροκομμένα καρύδια, ζεστό ρόφημα σοκολάτας και μερικά ακόμη απλά υλικά και θα το γεμίσουμε με κρέμα στιγμής και μαρμελάδα φράουλα.
Είναι ένα απολαυστικό γλυκό που λιώνει στο στόμα και είναι ό,τι πρέπει για κάθε εποχή του χρόνου. Ειδικότερα το Καλοκαίρι όμως επειδή είναι δροσερό γλυκό ψυγείου είναι ό,τι πρέπει για ένα επίσημο τραπέζι ή για όποτε έχουμε υπογλυκαιμίες. Εμείς το δοκιμάσαμε και το λατρέψαμε.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το σεμιφρέντο σοκολάτα φράουλα:
Εκτέλεση για το σεμιφρέντο σοκολάτα φράουλα
Βάζουμε σε ένα μπολ το κέικ σοκολάτας, το ζεστό ρόφημα σοκολάτας, την μερέντα, τα καρύδια χοντροκομμένα και τα ζυμώνουμε όλα μαζί μέχρι να γίνουν μία ομοιόμορφη ζύμη. Στην συνέχεια απλώνουμε την ζύμη σε μία λαδόκολλα.
Στο μεταξύ χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα στιγμής φράουλα, μαζί με την μαρμελάδα φράουλα και το γάλα που χρειάζεται σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας στην κρέμα στιγμής. Αφού η κρέμα είναι έτοιμη την απλώνουμε πάνω από την σοκολατένια ζύμη.
Δείτε ακόμα Κορμός μήλου και κανέλας
Βάζουμε μερικές κουταλιές μαρμελάδας φράουλας στην άκρη και το τυλίγουμε σε ρολό. Το βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες στην κατάψυξη. Αφού παγώσει μπορούμε να το διατηρήσουμε στην συντήρηση.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Zoy Plarn
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr