Close

Semlor: Ατομικά γλυκά με αμυγδαλόπαστα και φύλλο

Υπέροχο γλυκό Semlor με αμυγδαλόπαστα, σαντιγί & τραγανό φύλλο

Semlor: Ατομικά γλυκά με αμυγδαλόπαστα και φύλλο! Ένα υπέροχο γλυκό από την Σουηδία που χαρακτηρίζεται από την αφράτη γέμιση με αμυγδαλόπαστα και το τραγανό φύλλο. Αυτά τα ψωμάκια γίνονται ένα υπέροχο φύλλο και η ψίχα τους μπαίνει στην γέμιση.

Δείτε ακόμα Υπέροχο γλυκό ψυγείου με φρυγανιές, κρέμα και γκανάζ σοκολάτας

Η σαντιγί και η ζάχαρη άχνη έρχεται να απογειώσει ακόμη περισσότερο αυτό το γλυκό! Είναι μία υπέροχη σουηδική ζαχαροπλαστική νοστιμιά που σίγουρα θα σας ξετρελάνει. Εσείς και τα παιδιά σας θα τα λατρέψετε. Αξίζει να τα δοκιμάσετε και θα μας θυμηθείτε. Διαβάστε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής: 

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε την φρέσκια μαγιά, το βούτυρο, το γάλα, την ζάχαρη, το αυγό, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, το κάρδαμο και το αλεύρι. Πλάθουμε καλά. Όταν η ζύμη μας είναι έτοιμη, την αφήνουμε να φουσκώσει για μία ώρα και στην συνέχεια την χωρίζουμε σε 12 μπαλάκια.

Αφήνουμε και πάλι να φουσκώσουν τα μπαλάκια και στην συνέχεια τα αλείφουμε με ένα αυγό αναμεμειγμένο με λίγο γάλα. Ψήνουμε τα ψωμάκια μας στους 200 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις για 10-15 λεπτά περίπου. Μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο σκεπάζουμε με μία πετσέτα για 15 λεπτά.

Αφού κρυώσουν τελείως κόβουμε τα καπάκια από τα ψωμάκια, αδειάζουμε την ψίχα έτσι ώστε να δημιουργηθεί μία φωλιά με την γέμιση. Την ψίχα την ανακατεύουμε με την αμυγδαλόπαστα και λίγο γάλα έτσι ώστε να γίνει μία ωραία πάστα. Γεμίζουμε τα ψωμάκια με την γέμιση και γαρνίρουμε με σαντιγί. Βάζουμε το καπάκι και ρίχνουμε ζάχαρη άχνη.

 Semlor συνταγή

Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Alexandra Pavlidou

στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr