Συνταγή για νηστίσιμο σιμιγδαλένιο σοκολατένιο χαλβά με σουσάμι για το γλυκάκι της Σαρακοστής αλλά και κάθε περιόδου νηστείας που θα λατρέψουν και τα παιδιά από τη φίλη μας Τζένη Τσανακτσίδου.
- σησαμέλαιο 3/4 του ποτηριού
- Σιμιγδάλι χοντρό 2 ποτήρια
- ζαχαρη 3 ποτήρια
- νερό 3 ποτήρια
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι 1 ποτήρι
- κακαο 3 κουταλιές της σούπας
- κουβερτουρα 100 γραμμάρια
- σουσαμι 100 γραμμάρια καβουρδισμένο
Υλικά
Αλάδωτος σιμιγδαλένιος χαλβάς χωρίς ζάχαρη
Διανύουμε περίοδο νηστείας αλλά όχι και μία περίοδο που απέχουμε από τα νόστιμα. Η Τζένη Τσανακτσίδου έφτιαξε για εμάς έναν σοκολασμένο σιμιγδαλένιο χαλβά με σουσάμι, αρωματικό, αφράτο και σιροπιασμένο που θα τον λατρέψουν ακόμη κι αυτοί που δεν έχουν ιδιαίτερη αδυναμία στον σιμιγδαλένιο χαλβά. Δοκιμάστε τον!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τον σιμιγδαλένιο χαλβά με σοκολάτα και σουσάμι:
Εκτέλεση για τον σιμιγδαλένιο χαλβά με σοκολάτα και σουσάμι
Αρχικά κάνουμε ένα σιρόπι με το νερό, τον χυμό πορτοκαλιού και τη ζάχαρη. Κατεβάζουμε από τη φωτιά το σιρόπι μόλις πάρει βράση. Καβουρδίζουμε το χοντρό σιμιγδάλι μέχρι να πάρει χρώμα και ρίχνουμε μέσα το κακάο και την κουβερτούρα και ανακατεύουμε.
Σαρακοστιανός χαλβάς με αλεύρι
Στο τέλος προσθέτουμε το σουσάμι. Προσθέτουμε αμέσως το σιρόπι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά και να φουσκώσει ο χαλβάς. Τον βάζουμε σε φόρμα του κέικ, τον σκεπάζουμε με μεμβράνη μέχρι να κρυώσει και έπειτα ξεφορμάρει.
Tips για τον σιμιγδαλένιο χαλβά με σοκολάτα και σουσάμι
Το σουσάμι είναι προαιρετικό.
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες