Ένα υπέροχο banoffee χωρίς να βράζετε το γάλα με τις ώρες μέχρι να γίνει καραμέλα. Μια γευστική πανδαισία, ένα πεντανόστιμο γλυκό που σίγουρα θα το απολαύσετε.
Συνταγή για εύκολο banoffee
Υλικά συνταγής
250 γρ. μπισκότα Digestive θρυμματισμένα σε σκόνη στο multi
230 γρ. βούτυρο [110 γρ. + 120 γρ. χωριστά]
100 γρ.ζάχαρη
400 γρ. ζαχαρούχο γάλα [1 κουτί]
3 μπανάνες σε ροδελίτσες
200 ml κρέμα γάλακτος πλήρης χτυπημένη σε σαντιγί
σοκολάτα σε νιφάδες
Εκτέλεση συνταγής
Λιώνετε τα 110 γρ. βούτυρο σε μια κατσαρολίτσα και προσθέτετε τα θρυμματισμένα σε σκόνη μπισκότα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
Στρώνετε το μείγμα σε ένα βαθύ ταψάκι με αποσπώμενο πάτω 22 εκ. περίπου, το πατάτε για να στρωθεί καλά στη βάση του ταψιού και το βάζετε το στο ψυγείο να κρυώνει.
Λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο (120 γρ.) μαζί με τη ζάχαρη σε μια κατσαρολίτσα σε χαμηλή φωτιά. Μόλις λιώσει προσθέτετε το ζαχαρούχο γάλα, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 6-8 λ, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πάρει ένα χρώμα καραμέλας.
Στρώνετε το μείγμα πάνω από τη κρύα πια βάση μπισκότου και το αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και σταθεροποιηθεί.
Καλύπτετε με ένα στρώμα ροδέλες μπανάνας και στη συνέχεια με μια στρώση σαντιγί. Πασπαλίζετε με νιφάδες σοκολάτας και σερβίρετε.
πηγη: sintages.gr
Δείτε εδώ υπέροχα γλύκα ψυγείου που γίνονται εύκολα και γρήγορα!