Close

Συνταγή για Φύλλο τραγανό πολύ λεπτό τύπου σφολιάτας !

Συνταγή για Φύλλο τραγανό πολύ λεπτό τύπου σφολιάτας !

Φύλλο τραγανό πολύ λεπτό τύπου σφολιάτας ! φύλλο για οποιαδήποτε γέμιση!Για σπανακοπιτα-τυροπιτα-κοτοπιτα-μπεσαμελοτυροπιτα η οποιαδηποτε αλλη πιτα της αρεσκειας μας

Ναι υπαρχει για οποιον θελει γιατι ειναι υπερθεαμαα!! Φυλλο τραγανο τυπου σφολιατας 4 φυλλα κατω,6 φυλλα πανω
Ειναι ευκολο πολυ και κανενας δεν πιστευει οτι ειναι χειροποιητο.. Νομιζουν οτι ειναι αγοραστο
Αυτη τη συνταγη την κανω χρονια και δεεεεεεν την αλλαζω για κανενααα λογοοοο!!!!!!! Εγγυηση!!!

Για ενα μεγαλο ταψι φουρνου

Υλικά

800γρ αλευρι γοχ κοσκινισμενο
1 1/2 κγλ αλατι
1/2 φλυτζανι λαδι
1/3 ποτηρακι του κρασιου ξυδι
Χλιαρο νερο οσο παρει περιπου 1 1/2 ποτηρι

Μαργαρινη παγωμενη η βουτυρο για το αλλειμα των φυλλων

Εκτέλεση

Σε μια λεκανη ριχνουμε το αλευρι,αλατι,ξυδι,λαδι και ανακατευουμε πολυ καλα με τα χερια.Προσθετουμε σιγα σιγα το χλιαρο νερο μεχρι να γινει ζυμη.
Τη σκεπαζουμε με μεμβρανη και την αφηνουμε 1/2 ωρα να ξεκουραστει.
Μετα κανουμε μια μπαγκετα τη ζυμη μας και κοβουμε σε 10 μπαλακια.
Ανοιγουμε το καθε φυλλο με νισεστε αλλιως απλο αλευρι,σε μεγεθος πιατου του φρουτου.
Παιρνουμε δυο πιατα του φρουτου και βαζουμε 6 φυλλαρακια στο ενα και 4 φυλλαρακια στο αλλο,ενδιαμεσα πασπαλιζουμε με νισεστε η αλευρι και λιγο παγωμενη μαργαρινη η βουτυρο εκτος απο το τελευταιο φυλλο του καθε πιατου στην πανω του πλευρα.
Τα σκεπαζουμε με μεμβρανη και τα βαζουμε το ψυγειο για τουλαχιστον 30′
Μετα σε αλευρωμενη επιφανεια ανοιγουμε την τετραδα του ενος πιατου σε ενα φυλλο λιγο μεγαλυτερο απο το ταψι μας και την εξαδα του αλλου πιατου σε ενα φυλλο οσο το μεγεθος του ταψιου μας.
Λαδωνουμε καλα το ταψι στρωνουμε το μεγαλυτερο φυλλο κατω,απλωνουμε τη γεμιση μας και τελος το μικροτερο φυλλο οχι τεντωμενο απο πανω.Κλεινουμε γυρω γυρω την πιτα μας ενωνοντας το κατω φυλλο με το πανω
Χαραζουμε ελαφρα την πιτα σε κομματια λαδωνουμε την επιφανεια της και ψηνουμε στους 200 βαθμους,στις αντιστασεις
στην προτελευταια θεση του φουρνου για περιπου 50-55′ ελεγχοντας αν εχει ψηθει και απο κατω.