Με τη διάχυτη μυρωδιά της κανέλας αυτό το γλυκό αποτελεί μία γευστική επιλογή για κάθε στιγμή. Ακολουθούμε τη συνταγή της Μαριλένας και απολαμβάνουμε το αποτέλεσμα συνοδεία μερακλίδικου ελληνικού καφέ.
Υλικά
6 αυγά
1 ποτήρι γάλα
1 ποτήρι λάδι
2 ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
4 κουταλάκια του γλυκού μπέϊκιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
1 ποτήρι καρύδια (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Ρίχνουμε σε μία λεκάνη όλα τα υλικά εκτός της ζάχαρης. Σε μια άλλη κούπα χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να γίνουν αφράτα. Προσθέτουμε το λάδι και το γάλα χτυπώντας ελαφρά. Τμηματικά, ρίχνουμε τα στερεά υλικά μέσα στο μείγμα, χτυπώντας τα εξίσου ελαφρά μέχρι να ενωθούν καλά μεταξύ τους. Ψήνουμε στους 180 με 200 βαθμούς για 1 ώρα.
Καλή επιτυχία!!!
πηγη:lesvoskitchen.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Αποχωρεί πασίγνωστος πρωταγωνιστής από τη σειρά και μόλις το ανακοίνωσε
- Λεκέδες από σκουριά στα πλακάκια: Καθαρίστε ακόμη και παλιούς λεκέδες με αυτούς τους τρόπους
- Grand Hotel : Η Αγγέλα θάβει τον γιο της- Πεθαίνει στα χέρια της
- Ραγδαίες εξελίξεις με την υπόθεση της Ειρήνης Μουρτζούκου -Έφτασε η ώρα για απαντήσεις
- Στέλιος Κρητικός :Καθηλώνει με το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει- Το θετικό τεστ για καρκίνο