Τι καλύτερο από ζεστό χειροποίητο ψωμί!!
ΥΛΙΚΑ:
100ml ελαιόλαδο
400ml χλιαρό νερό
2 φακελάκια ξερή μαγιά
1κουταλιά τής σούπας αλάτι
1κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
800γρ αλεύρι για όλες τής χρήσεις
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
Σε ένα μεγάλο μπολ διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό νερό,ρίχνουμε το ελαιόλαδο,το αλάτι και την ζάχαρη αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και φρέσκα μυρωδικά όπως ρίγανη και θυμάρι!ανακατεύουμε ελαφρά και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να φτιάξουμε ένα εύπλαστο μαλακό ζυμάρι.Αφήνουμε 40λεπτά να φουσκώσει και ξεφουσκωνουμε το ζυμάρι και πλάθουμε σε καρβέλι η ότι άλλο σχέδιο μάς αρέσει.Αφήνουμε να φουσκώσει ακόμη μισή ώρα και ψήνουμε στους 180βαθμούς σε αέρα σε προθερμασμένο φούρνο.Πάντα μπορεί να χρειαστεί λίγο αλεύρι ακόμη η λίγο λιγότερο! Θα δείτε στο ζύμωμα!
Καλή σάς επιτυχία!
Σελίδα μαγειρικής Χριστιανός Γιώργος στο FACEBOOK
Ειδήσεις σήμερα
- Κύκλωμα προστασίας: Αυτός είναι ο πασίγνωστος γόης Έλληνας ηθοποιός
- Ανακαλείται μουστάρδα- Είναι ακατάλληλη και επικίνδυνη για την υγεία των καταναλωτών
- Κλειστά σχολεία αύριο Πέμπτη (16/01) – Η Λίστα με τις περιοχές
- Άσπα Τσίνα: Πώς είναι σήμερα – Η συγκλονιστική αλλαγή στην εξωτερική της εμφάνιση
- Με δάκρυα στα μάτια ο Δημήτρης Αλεξάνδρου: Έχασα ό,τι πιο σημαντικό είχα στη ζωή μου – Η εξομολόγηση που ραγίζει καρδιές