Τι καλύτερο από ζεστό χειροποίητο ψωμί!!
ΥΛΙΚΑ:
100ml ελαιόλαδο
400ml χλιαρό νερό
2 φακελάκια ξερή μαγιά
1κουταλιά τής σούπας αλάτι
1κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
800γρ αλεύρι για όλες τής χρήσεις
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
Σε ένα μεγάλο μπολ διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό νερό,ρίχνουμε το ελαιόλαδο,το αλάτι και την ζάχαρη αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και φρέσκα μυρωδικά όπως ρίγανη και θυμάρι!ανακατεύουμε ελαφρά και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να φτιάξουμε ένα εύπλαστο μαλακό ζυμάρι.Αφήνουμε 40λεπτά να φουσκώσει και ξεφουσκωνουμε το ζυμάρι και πλάθουμε σε καρβέλι η ότι άλλο σχέδιο μάς αρέσει.Αφήνουμε να φουσκώσει ακόμη μισή ώρα και ψήνουμε στους 180βαθμούς σε αέρα σε προθερμασμένο φούρνο.Πάντα μπορεί να χρειαστεί λίγο αλεύρι ακόμη η λίγο λιγότερο! Θα δείτε στο ζύμωμα!
Καλή σάς επιτυχία!
Σελίδα μαγειρικής Χριστιανός Γιώργος στο FACEBOOK
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα