Εναλλάκτική συνταγή με τις μισές θερμίδες!
Υλικά
½ φλ. γάλα 1,5%
½ φλ. αλεύρι (αν προτιμάτε ολικής άλεσης)
2 κ.γ. μαργαρίνη light
1 αυγό
Ελαιόλαδο για το τηγάνι
Εκτέλεση
Χτυπάμε το αυγό με τη μαργαρίνη και το αλεύρι, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Στη συνέχεια το αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για περίπου 30-45 λεπτά. Πλέον το μείγμα είναι έτοιμο για να ξεκινήσουμε να ψήνουμε τις κρέπες μας. Πριν από κάθε κρέπα περνάμε το τηγάνι με ένα λαδωμένο χαρτί κουζίνας, ώστε να μην κολλήσει η κρέπα μας. Καλύπτουμε με μείγμα τον πάτο του τηγανιού. Όταν η κρέπα ξεκολλάει και έχει ροδίσει, την γυρίζουμε από την άλλη πλευρά.
Γέμιση
Η γέμιση της κρέπας είναι καθαρά δική σας επιλογή. Μπορείτε να βάλετε μαρμελάδα με φρούτα του δάσους και βατόμουρα όπως έκανα εγώ. Εναλλακτικά μπορείτε να λιώσετε μαύρη σοκολάτα, να χρησιμοποιήσετε φυστικοβούτυρο, ταχίνι, μέλι και φυσικά φρέσκα φρούτα.
photo credit:pinterest
Ειδήσεις σήμερα
- Ειρήνη Μουρτζούκου: Η πρώτη νύχτα στη ΓΑΔΑ
- Άγιος Έρωτας : Η Ολυμπία πιάνει τον πατέρα Νικόλαο σε οίκο ανοχής και το κάνει θέμα στην επισκοπή
- Ζώδια : Ανάδρομος Ερμής έως 15/12/2024 – Πως θα επηρεάσει όλα τα ζώδια
- Η Γη της Ελιάς : Βασιλική και Αριάδνη γίνονται μια γροθιά ενάντια σε όλους
- «Καλάθι των Χριστουγέννων» : Επιστρέφει με χαμηλότερες τιμές