Εναλλάκτική συνταγή με τις μισές θερμίδες!
Υλικά
½ φλ. γάλα 1,5%
½ φλ. αλεύρι (αν προτιμάτε ολικής άλεσης)
2 κ.γ. μαργαρίνη light
1 αυγό
Ελαιόλαδο για το τηγάνι
Εκτέλεση
Χτυπάμε το αυγό με τη μαργαρίνη και το αλεύρι, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Στη συνέχεια το αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για περίπου 30-45 λεπτά. Πλέον το μείγμα είναι έτοιμο για να ξεκινήσουμε να ψήνουμε τις κρέπες μας. Πριν από κάθε κρέπα περνάμε το τηγάνι με ένα λαδωμένο χαρτί κουζίνας, ώστε να μην κολλήσει η κρέπα μας. Καλύπτουμε με μείγμα τον πάτο του τηγανιού. Όταν η κρέπα ξεκολλάει και έχει ροδίσει, την γυρίζουμε από την άλλη πλευρά.
Γέμιση
Η γέμιση της κρέπας είναι καθαρά δική σας επιλογή. Μπορείτε να βάλετε μαρμελάδα με φρούτα του δάσους και βατόμουρα όπως έκανα εγώ. Εναλλακτικά μπορείτε να λιώσετε μαύρη σοκολάτα, να χρησιμοποιήσετε φυστικοβούτυρο, ταχίνι, μέλι και φυσικά φρέσκα φρούτα.
photo credit:pinterest
Ειδήσεις σήμερα
- Κύκλωμα προστασίας: Αυτός είναι ο πασίγνωστος γόης Έλληνας ηθοποιός
- Ανακαλείται μουστάρδα- Είναι ακατάλληλη και επικίνδυνη για την υγεία των καταναλωτών
- Κλειστά σχολεία αύριο Πέμπτη (16/01) – Η Λίστα με τις περιοχές
- Άσπα Τσίνα: Πώς είναι σήμερα – Η συγκλονιστική αλλαγή στην εξωτερική της εμφάνιση
- Με δάκρυα στα μάτια ο Δημήτρης Αλεξάνδρου: Έχασα ό,τι πιο σημαντικό είχα στη ζωή μου – Η εξομολόγηση που ραγίζει καρδιές