Σαλάτα του “Καίσαρα” ! Μια συνταγή για τη φημισμένη πολύ νόστιμη σαλάτα, που την απολαμβάνετε και σαν γεύμα ή δείπνο.
Υλικά συνταγής
- 1 μαρούλι χονδροκομένο
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 2 στήθη κοτόπουλου [500-600 γρ.]
- 5 φέτες μπέϊκον καπνιστό
- 3 κ.γ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
- 3 φέτες ψωμί προηγούμενης ημέρας σε κρουτόνς ή έτοιμα κρουτόνς
- 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- αλάτι-ππέρι
- Για το ντρέσιγκ:
- 2 κ.σ. μαγιονέζα
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
- 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 4 φιλέτα αντζούγιας, κομμένα στη μέση
- Φλούδες παρμεζάνας για γαρνίρισμα
Εκτέλεση συνταγής
- Για τη σαλάτα:Αλατοπιπερώνετε, λαδώνετε τα στήθη κοτόπουλου και τα ψήνετε στο φούρνο. Όταν είναι έτοιμα [ζουμερά μη παραψηθούν] τα βγάζετε από το φούρνο και μόλις κρυώσουν τα κόβετε σε λεπτές φέτες.
- Φτιάχνετε τα κρουτόνς προσθέτοντας και τη μία σκελίδα σκόρδου την οποία αφού πολτοποιήσετε την ανακατεύετε στο λάδι με το οποίο θα περιχύσετε τα κρουτόνς. Μόλις βγάλετε τα κρουτόνς, σε ένα ταψάκι ψήνετε μέχρι να γίνουν τραγανές τις φέτες μπέικον και τις αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί. Μόλις κρυώσουν κόβετε σε μικρές φέτες.
- Εν” τω μεταξύ πλένετε και κόβετε σε κομμάτια το μαρούλι και τα κρεμμυδάκια, αλατίζετε [με λίγο αλάτι] και τα βάζετε σε μια πλατιά σαλατιέρα. Προσθέτετε, όλα τα υλικά για τη σαλάτα,ανακατεύετε και βάζετε από πάνω το κοτόπουλο.
- Για το ντρέσινγκ:Στο μπλέντερ ρίχνετε τη μαγιονέζα, το σκόρδο, το λεμόνι, τη μουστάρδα και τις αντσούγιες και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν κρέμα. Ρίχνετε σταδιακά λίγο λίγο και το ελαιόλαδο και το χτυπάτε να ομογενοποιηθεί.Περιχύνετε με τη σάλτσα, γαρνίρετε με τις φλύδες παρμεζάνας και σερβίρετε.