ΦΑΚΟΡΥΖΟ … 🙂 !
Τά όσπρια είναι καλή πηγή πρωτείνης, αλλά τούς λείπει ένα από τά εννέα απαραίτητα γιά τόν οργανισμό αμινοξέα, τό οποίο βρίσκεται στό ρύζι. Έτσι, άν μαγειρέψουμε όσπρια μέ ρύζι, προσφέρουμε στόν οργανισμό πρωτείνη υψηλής ποιότητας, όπως αυτή τού κρέατος.
ΥΛΙΚΑ γιά 4 μέ 5 άτομα:
300 γρ. φακές
200 γρ. ρύζι κίτρινο
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
200 γρ. χυμός ντομάτας ή 3 ντομάτες ψιλοκομμένες
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
4 φύλλα δάφνης – 2 καρότα μέτρια, κομμένα σέ ροδέλες
Ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
1 κύβο βοδινού .. (προαιρετικά) !
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε πολύ καλά τίς φακές καί τίς μεταφέρουμε σέ βαθύ σκεύος μέ 4 ποτήρια περίπου νερό. Προσθέτουμε τό ελαιόλαδο, τή δάφνη, τά κρεμμύδια τριμμένα, τά σκόρδα ψιλοκομμένα, τά καρότα τεμαχισμένα, τόν κύβο, τόν χυμό ντομάτας, αλάτι καί πιπέρι.
Μετά από 40 λεπτά περίπου, προσθέτουμε τό ρύζι μαζί μέ 2 ποτήρια νερό. Αφήνουμε τό φαγητό στή φωτιά μέχρι νά σπάσει ό κόκκος τού ρυζιού καί νά πιεί τά υγρά του.
Τη συνταγή την είδαμε στη καταπληκτική σελίδα μαγειρικής Γευστικά Ταξείδια – Delicious Trips
Ειδήσεις σήμερα
- Ρίκα Διαλυνά: Πώς είναι σήμερα στα 90 της η σπουδαία ηθοποιός
- Ανακαλείται μουστάρδα- Είναι ακατάλληλη και επικίνδυνη για την υγεία των καταναλωτών
- Βέφα Αλεξιάδου: Μόλις 8 άτομα στο μνημόσυνο της Εθνικής μας Μαγείρισσας
- Δίκη Πάτρα: Αδιευκρίνιστος το θάνατο της Μαλένας χαρακτηρίζει ο Ιατροδικαστής Χρήστος Κραββαρίτης
- Ειρήνη Μουρτζούκου : Κατονομάζει νέο πρόσωπο ως δολοφόνο του Παναγιωτάκη