Μια φανταστική συνταγή για σοκολατένια σαντιγυ για να καλύψουμε τούρτες ,γλυκά ψυγείου και ότι μπορείτε να φανταστείτε!
Τι θα χρειαστούμε:
100 γρ. σοκολάτα (με μεγάλη περιεκτικότητα σε κακάο)
300 γρ. κρέμα γάλακτος
15 γρ. ηλιέλαιο
Πως το κάνουμε:
Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα 300 γρ. κρέμα γάλακτος για να σφίξει και να γίνει σαντιγί.
Σπάμε τη σοκολάτα σε κομμάτια και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί (= σε μια κατσαρόλα που είναι βουτηγμένη μέσα σε μια μεγαλύτερη κατσαρόλα στην οποία (μεγάλη) βράζει νερό).
Αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα 15 γραμμάρια ηλιέλαιο.
Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Ρίχνουμε το 1/3 της σαντιγίς και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Ανοίγουμε το μίξερ με τη σαντιγί στη μικρή προς μεσαία ταχύτητα και ρίχνουμε μέσα το μίγμα.
Ανακατεύουμε με το μίγμα μέχρι να φύγουν όλα τα άσπρα κομμάτια.
Ειδήσεις σήμερα
- Ειρήνη Μουρτζούκου: Η πρώτη νύχτα στη ΓΑΔΑ
- Άγιος Έρωτας : Η Ολυμπία πιάνει τον πατέρα Νικόλαο σε οίκο ανοχής και το κάνει θέμα στην επισκοπή
- Ζώδια : Ανάδρομος Ερμής έως 15/12/2024 – Πως θα επηρεάσει όλα τα ζώδια
- Η Γη της Ελιάς : Βασιλική και Αριάδνη γίνονται μια γροθιά ενάντια σε όλους
- «Καλάθι των Χριστουγέννων» : Επιστρέφει με χαμηλότερες τιμές