Αυτό θα είναι το καλύτερο τζατζίκι που φτιάξατε ποτέ!ΔΕΝ νερουλιάζει και είναι απίστευτα νόστιμο
Θα χρειαστείτε:
2 μεγάλα αγγούρια
1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι.
2-3 μεσαίες σκελίδες σκόρδο ή και περισσότερο αν το θέλετε πιο βαρύ, εγώ βάζω 4)
2-3 κουταλιές ξύδι
3/4 φλιντζανιού ελαιόλαδο
αλάτι(αναλογά με το γούστο σας συνήθως βάζω λιγότερο απο κουταλια του γλυκου γιατί αλατίζω και τα αγγουρια)
πιπέρι
άνηθο
Εκτέλεση
Τρίβουμε το αγγούρι στο τρίφτη και το αλατίζουμε. Το βάζουμε σε ένα σουρωτήρι για ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΙΣΗ ΩΡΑ (αυτό είναι το μυστικό και το καλό αλάτισμα) να στραγγίσουν τα νερά του και το σφίγγουμε στην χούφτα μας να μείνει όσο το δυνατόν πιο στεγνό.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι, το λιωμένο σκόρδο, το αγγούρι, το ξύδι,ψιλοκομμένο άνηθο. αλάτι και πιπέρι και τέλος το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε!
Προσοχή στο ανακάτωμα, δεν θέλει πολύ γιατί νερουλιάζει.
Το αφήνουμε για κάνα δίωρο στο ψυγείο και σερβίρουμε!
photo credit:/gourmandelle.com