Συνταγή για αφράτα σιροπιασμένα κρουασανάκια γεμιστά με σοκολάτα για το γλυκό της εβδομάδας με σπιτική και πανεύκολη ζύμη
από τη φίλη μας Souki Simeonidou.
- Γάλα φρέσκο 2 φλιτζάνια ζεστό
- ζαχαρη 2 κουταλιές της σούπας
- ξερή μαγιά 1,5 φακελάκι
- βούτυρο γάλακτος 60 γραμμάρια αγελαδινό
- βανίλια 2 κάψουλες
- λεμονι Ξύσμα από 1/2
- αυγα 1
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 600-700 γραμμάρια
- αλατι 1 πρέζα
Υλικά
- κουβερτουρα 3 μεγάλες
Για τη γέμιση
- αυγα 1
- Γάλα φρέσκο 1-2 κουταλιές της σούπας
Για το άλειμμα
- καρυδια Κατά βούληση ψιλοκομμένα
Για το πασπάλισμα
Κρουασάν με ζάχαρη και κανέλα
Τα κρουασάν είναι υπέροχα και σκέτα και γεμιστά με μαρμελάδες και πραλίνες. Πόσο μάλλον όταν τα σιροπιάζουμε κιόλας. Σκέτη κόλαση. Ξεχάστε λοιπόν τις θερμίδες και απολαύσετε ένα λαχταριστό γλυκάκι που λιώνει στο στόμα. Αφράτα κρουασάν, σιροπιασμένα και σοκολασμένα που θα σας ξετρελάνουν.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα σιροπιασμένα κρουασάν γεμιστά με σοκολάτα:
Εκτέλεση για τα σιροπιασμένα κρουασάν γεμιστά με σοκολάτα
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το ζεστό και όχι καυτό φρέσκο γάλα, τη ζάχαρη, τη ξερή μαγιά, το αγελαδινό βούτυρο λιωμένο, τη βανίλια, το ξύσμα λεμονιού και το αυγό. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Τότε ρίχνουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις το οποίο το έχουμε ανακατέψει με το αλάτι και δουλεύουμε τη ζύμη παράλληλα. Όταν αρχίζει να γίνεται ζυμάρι λαδώνουμε με ηλιέλαιο μία μαρίζ και ανακατεύουμε από κάτω προς τα πάνω.
Η ζύμη μας κολλάει πολύ, οπότε τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να διπλασιαστεί για περίπου 1 ώρα, σε ζεστό μέρος. Αφού η ζύμη είναι έτοιμη την μεταφέρουμε αλευρωμένη σε ένα αλευρωμένο πάγκο και πλάθουμε μία μπάλα.
Κρουασανάκια σφολιάτας για το σχολείο γλυκά και αλμυρά
Κόβουμε την μπάλα στα 4 και αφήνουμε για ακόμη 10 λεπτά να φουσκώσουν σκεπασμένα σε ζεστό μέρος. Έπειτα ανοίγουμε τη κάθε μπάλα με λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις σε φύλλο. Κόβουμε το φύλλο σε 8 τρίγωνα και τοποθετούμε από 1 κομμάτι κουβερτούρας σε κάθε τρίγωνο.
Τυλίγουμε σε κρουασάν και αραδιάζουμε τα κρουασανάκι σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Τα αφήνουμε να φουσκώσουν σε ζεστό μέρος και έπειτα χτυπάμε το αυγό για το άλειμμα με το γάλα και τα αλείφουμε. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα, για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Βράζουμε το σιρόπι βάζοντας σε ένα κατσαρολάκι το νερό, τη ζάχαρη, το ξύλο κανέλας και τη φλούδα λεμονιού, για 4 λεπτά, μετρώντας από το σημείο βρασμού. Σιροπιάζουμε τα ζεστά (και όχι καυτά) κρουασάν με το χλιαρό σιρόπι. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένα καρύδια και απολαμβάνουμε.
Tips για τα σιροπιασμένα κρουασάν γεμιστά με σοκολάτα
Βγαίνουν 2 λαμαρίνες του φούρνου, δηλαδή 32 περίπου μέτρια κρουασάν.
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα