Υπέροχα σιροπιασμένα μπαμπαδάκια με αφράτη φυτική σαντιγί. Αυτή είναι η πιο νόστιμη και εύκολη συνταγή για μπαμπαδάκια. Λοιπόν δεν θα σας πω ψέματα εμείς στο σπίτι μας αν το γλυκό δεν ξεχειλίζει σοκολάτα δεν το θεωρούμε γλυκό. Με τα μπαμπαδάκια δεν μπορώ να εξηγήσω τι συμβαίνει, απλά δεν μπορούμε να τους αντισταθούμε.
- αυγα 5
- αλευρι 1 1/2 ποτήρι τσαγιού
- ζαχαρη 1 ποτήρι
- μπέικιν πάουντερ 1
- βανίλια 1
- λικέρ 1/2 φλ. του καφέ ή κονιάκ
Υλικά
- φυτική σαντιγί 1
Για τη γέμιση
Δοκιμάστε και την Εύκολη μπουγάτσα με ζαχαρούχο γάλα, άχνη και κανέλα είναι τελεία.
Μέτα από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες, να φτιάξω αυτό το πεντανόστιμο ατομικό γλυκάκι, ανακάλυψα αυτήν την συνταγή. Πέτυχαν με την πρώτη προσπάθεια, εξαφανίστηκαν με το που τα έφτιαξα! Η χαρά ήταν μου απερίγραπτη, γι αυτό και αποφάσισα να την μοιραστώ μαζί σας.
Αν σας αρέσουν τα Σου σας προτείνω το Σου ταψιού με λαχταριστή κρέμα ζαχαροπλαστικής για μπουφέ ή κέρασμα θα ενθουσιαστείτε.
Είναι το ιδανικότερο κέρασμα για την γιορτή, τα γενέθλια, σαν επιδόρπιο στο επίσημο ή Κυριακάτικο τραπέζι σας. Φτιάξτε τα και θα ξετρελάνετε με την γεύση τους μικρούς και μεγάλους.
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το αλεύρι, τη βανίλια και το μπέικιν και τέλος το λικέρ. Τοποθετούμε τη ζύμη σε ταψί με 12 θέσεις των καπκεικς και ψήνουμε στους 175 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν κι αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Ετοιμάζουμε το σιρόπι και το βράζουμε για 10 λεπτά. Σιροπιάζουμε χλιαρό σιρόπι και κρύα μπαμπαδάκια, αφού σιροπιάσουμε αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Ετοιμάζουμε τη σαντιγί και γεμίζουμε τους μπαμπάδες αφού τους κόψουμε πρώτα. Αν θέλουμε αλείφουμε με μαρμελάδα από πάνω, αφού πρώτα την αραιώσουμε με λίγο νερό! Υπέροχοι, αφράτοι και λαχταριστοί.
Να διευκρινίσω ότι σιροπιάζεται όλο το μπαμπαδάκι, γίνεται πάρα πολύ ζουμερό.
Καλή επιτυχία σε όλους!
Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Ειρήνη Σταματέλλη