Εξαιρετικά σιροπιαστά γλυκάκια !!!
Συνταγή-Υλικά -Εκτέλεση
Βάζουμε στο μπολ 1αυγό,250 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο,1 βανίλια,1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό,1 και μισή κούπα αλεύρι,1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν ξύσμα πορτοκαλιού και τα ανακατεύουμε με μαρίζ θέλουμε μια πολύ ωραία αφράτη λεία ζύμη.
Δείτε επίσης: Τάρτα σοκολάτας με βάση μπισκοτου
Οπότε στην συνέχεια τα πλάθουμε μπαλάκια σε ότι μέγεθος ίδιο θέλουμε τα βουτάμε γάλα,σιμιγδάλι,η φρυγανιά τα τοποθετούμε στην λαδόκολλα στο ταψί και τα τρυπάμε με το δάχτυλο γίνονται και χωρίς να τα τρυπήσουμε.
Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά στον φούρνο μας-προθερμασμένο.
ΣΙΡΟΠΙ
Βράζουμε 2 κούπες νερό ,2 κούπες ζάχαρη,1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού,1 πορτοκάλι το χυμό του.
Σιροπιάζομαι ζεστά γλυκά κρύο σιρόπι.
Συνταγή από την καταπληκτικη ομάδα Aγαπάμε Μαγειρική !!!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!! της υπέροχης κυρίας Tzeni Tsanaktsidou