Close
Σιροπιαστά κρουασάν με γέμιση μερέντα

Λαχταριστά σιροπιαστά κρουασάν γεμιστά με μερέντα που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι! Πολύ εύκολα στο να τα φτιάξετε και ακόμα πιο εύκολα στο να τα κάνετε μια χαψιά! ?

 

Σιροπιαστά κρουασάν με γέμιση μερέντα

Η φίλη Νίκη Τσαρνά έφτιαξε αυτά τα ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ σιροπιαστά κρουασανάκια με γέμιση μερέντα! Η συνταγή είναι μιας άλλης φίλης και επίσης φοβερής μαγείρισσας της Γκόλφως Νικολού! Συνταγές της Γκόλφως θα βρείτε -όσοι διατηρείτε λογαριασμό στο facebook- στην ομάδα της Οι συνταγές της Γκόλφως

Απολαύστε τα… Αν και δεν είμαι σίγουρη ότι θα προλάβετε να τα σιροπιάσετε!!!

Αλήθεια μπορείτε να αντισταθείτε;

Υλικά:
Για την ζύμη

4 κούπες περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κούπα χλιαρό γάλα

30γρ μαγιά νωπή

1 αυγό ολόκληρο+ 1 ασπράδι

1/2 κούπα καλαμποκέλαιο και βιτάμ(και τα δυο μαζί στο σύνολο μισή κούπα)

1 κ.γ ζάχαρη

1/2 κ.γ αλάτι

Για την γέμιση

Μερέντα

(βάλτε τη στην κατάψυξη για λίγο να είναι σφικτή)

Για το σιρόπι

2 κούπες νερό

1 κούπα ζάχαρη

5 κ.σ γλυκόζη (αν δεν έχετε βάλτε 1/2 κούπα ακόμη ζάχαρη)

1 βανίλια

3 κ.σ φρέσκο βούτυρο

Λίγη φλούδα πορτοκαλιού

Για επικάλυψη
1 κρόκο αραιωμένο με λίγο νερό

Εκτέλεση:
Βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι τα υλικά για το σιρόπι 10 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.

Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα,την ζάχαρη,την μαγιά και ανακατεύουμε καλά για να διαλυθεί.

Προσθέτουμε το ολόκληρο αυγό, το ασπράδι, το μείγμα καλαμποκέλαιου-βιτάμ, το αλάτι και λίγο λίγο το αλεύρι ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μια ζύμη εύπλαστη που να μην κολλάει στα χέρια

Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε ένα στρογγυλό φύλλο, το κόβουμε πρώτα στα 4 και μετά στα 8 (τρίγωνα σαν πίτσα)

Στο φαρδύ μέρος βάζουμε λίγη μερέντα και τυλίγουμε από το φαρδύ προς το στενό, τραβώντας την μύτη, μέχρι να κλείσει το κρουασανάκι

Τοποθετούμε τα κρουασανάκια σε λαμαρίνα που έχουμε στρώσει λαδόκολλα και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν καλά

Τα αλείφουμε με τον αραιωμένο κρόκο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν

Έτσι όπως είναι ζεστά τα βουτάμε ελαφρά στο σιρόπι και τα τοποθετούμε σε πιατέλα