Συνταγή για σιροπιαστά κρουασανάκια γεμιστά με σοκολάτα ή πραλίνα φουντουκιού! Τα πιο λαχταριστά σιροπιαστά κρουασάν με σοκολάτα που έχετε δοκιμάσει ποτέ! Ένα αρκεί για να διώξει τις λιγούρες για γλυκό!
- γάλα 1 κούπα χλιαρό (250 ml)
- ζαχαρη 2 κ.σ κοφτές
- ξερή μαγιά 2 φακελάκια
- αυγα 1 και 1 ασπράδι( κρατάω τον κρόκο για επάλειψη)
- βουτυρο 125 γρ σε θερμοκρασία δωματίου
- μαχλέπι 1/2 κ.γ
- αλευρι 250 γρ σκληρό
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 250 γρ
- αλατι 1/2 κ.γ
- κουβερτουρα 1 πλάκα ή πραλίνα φουντουκιού
- αμυγδαλα Καβουρδισμένο για πασπαλισμα
Υλικά
Δοκιμάστε τη συνταγή για ξετρελάνετε μικρούς και μεγάλους! Γίνονται αφράτα και ζουμερά, πασπαλισμένα με αμύγδαλο που τα απογειώνει!
Εκτέλεση
Βάζω στον κάδο του μίξερ το χλιαρό γάλα με τη ζάχαρη και τη μαγιά και ανακατεύω αρχικά με ένα σύρμα να διαλυθούν καλά τα υλικά και προσθέτω 1/2 κούπα αλεύρι από το σύνολο της συνταγής φτιάχνοντας έτσι το προζυμάκι μου.
Αφήνω μισή ώρα να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Στη συνέχεια προσθέτω τα αβγά και με το γάντζο αρχίζω να ανακατεύω. Προσθέτω το μαχλέπι και σταδιακά το αλεύρι με το αλάτι.
Τελευταία προσθέτω το βούτυρο λίγο λίγο ζυμώνονται συνεχώς μέχρι να απορροφηθεί όλο μέσα στο ζυμαράκι μου. Θέλω τη ζύμη μου ελαστική τσιχλωτή ίσα που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου.
Αφήνω σε ζεστό σημείο σκεπασμένη τη ζύμη μου να διπλασιαστεί.
Όσο φουσκώνει η ζύμη μου ετοιμάζω το σιρόπι.
Βάζω όλα τα υλικά μαζί να βράσουν για 10 λεπτά. Αφήνω στην άκρη.
Αφού “γίνει ” η ζύμη μου τη χωρίζω στα δύο και ανοίγω παραλληλόγραμμο φύλλο πάχους 1 εκ. περίπου. Ανοίγει πολύ εύκολα. Κόβω τρίγωνα κρουασάν . Κάνω μια μικρή σχισμή στην μεγάλη πλευρά του τριγώνου για να εγκλωβίσω τη γέμιση τυλίγοντας το κρουασάν. Γεμίζω με σοκολάτα και τυλίγω. Βάζω στο ταψάκι που έχω στρώσει με λαδόκολλα. Αφήνω 15 – 20 λεπτά να φουσκώσουν.
Αλείφω με τον κρόκο που έχω αραιώσει με λίγο νερό και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στο αερόθερμο.
Σιροπιάζω αμέσως τα καυτά κρουασάν μέσα στο χλιαρό σιρόπι. Τα γυρίζω για 1 λεπτό περίπου ( ίσως και λίγο λιγότερο)το καθένα μέσα να τραβήξει τόσο όσο και να γυαλίσουν . Τα βάζω σε ένα βαθύ ταψάκι και ρίχνω από πάνω άλλη μια κ.σ σιροπάκι στο καθένα και τα αφήνω εκεί να τραβήξουν λίγο ακόμα. Πασπαλίζω αμέσως με καβουρδισμένο αμυγδαλάκι!
Μπορείτε να γεμίσετε και με πραλίνα φουντουκιού την οποία προτείνω να βάλετε αφού ψήσετε και σιροπιάσετε τα κρουασάν είτε με κορνέ είτε ανοίγοντας τα γιατί η πραλίνα είναι πολύ ευαίσθητη στο ψήσιμο και καίγεται! 16 κρουασάν μπαμπατσικα βγαίνουν συνολικά στη συνταγή!
Καλή επιτυχία!!!!
Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Tzela Antonopoulou