Συνταγή ζαχαροπλαστείου για Σιροπιαστή αφράτη καρυδόπιτα που είναι σωστά σιροπιασμένη μέχρι πάνω, χωρίς να ξεραίνεται.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 400 γραμμάρια
- αυγα 3 μέτρια
- ζαχαρη 150 γραμμάρια
- ηλιέλαιο 250 γραμμάρια
- καρυδια 200 γραμμάρια τριμμένα
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι 200 γραμμάρια
- σοδα 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική
- κανελά 1 κουταλιά της σούπας
- βανίλια 2
- γαρίφαλο 1/4 κουταλάκι του γλυκού
- μπέικιν πάουντερ 20 γραμμάρια
- αλατι 1 πρέζα
Υλικά
Η καρυδόπιτα είναι σίγουρα η βασίλισσα των σιροπιαστών γλυκών. Ακόμη και αυτοί οι λίγοι που δεν αρέσκονται στα πολλά σιρόπια και προτιμούν τις πάστες για παράδειγμα, σε ένα κομμάτι σιροπιασμένης και αφράτης καρυδόπιτας δεν μπορούν να αντισταθούν.
Ο Παναγιώτης Παπαδάκης λοιπόν, αποφάσισε να υποδεχτεί τα πρώτα κρύα με ένα κομμάτι καρυδόπιτα η οποία είναι συνταγή ζαχαροπλαστείου κι εμείς δεν μπορούμε να μην του “κλέψουμε” την συνταγή. Αφράτη, σιροπιασμένη, με τριμμένο καρύδι όπως πρέπει να είναι, μυρωδάτη και μέσα στην παράδοση και την γλύκα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την καρυδόπιτα:
INGREDIENTS
400 g plain flour
3 medium eggs
150 g sugar
250 g vegetable oil
200 g orange juice
200 g grated walnuts
1/2 tsp baking soda
1 tbsp cinnamon powder
2 vanilla
1/4 tsp clove
20 g baking powder
a pinch of salt
——————————————-
800 g water
800 g sugar
Peels from 1 lemon
Juice from 1/2 lemon
——————————————-
35×25
GERMAN
ZUTATEN
400 g einfaches Mehl
3 mittelgroße Eier
150 g Zucker
250 g Pflanzenöl
200 g Orangensaft
200 g geriebene Walnüsse
1/2 TL Natron
1 EL Zimtpulver
2 Vanille
1/4 TL Nelke
20 g Backpulver
eine Prise Salz
——————————————-
800 g Wasser
800 g Zucker
Schale von 1 Zitrone
Saft aus 1/2 Zitrone
——————————————-
35×25
10′ Χρόνος Εκτέλεσης
2-3 ώρες Χρόνος Αναμονής
30′-35′ Χρόνος Ψησίματος
Εύκολη συνταγή
12 Μερίδες
Εκτέλεση για την καρυδόπιτα
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα ασπράδια από 3 μέτρια αυγά , μια πρέζα από αλάτι και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να γίνει μαρέγκα. Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε τους κρόκους από 3 μέτρια αυγά , την ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
Ρίχνουμε πολύ σιγά το ηλιέλαιο ανακατεύοντας συνεχώς. Μέσα στον χυμό πορτοκάλι ρίχνουμε την σόδα και ανακατεύουμε μέχρι να αφρίσει το μείγμα και το ρίχνουμε μέσα στο μπολ. Προσθέτουμε την κανέλα, το γαρίφαλο ,τις βανιλίνες , το μπέικεν και το αλεύρι κοσκινίζοντάς το.
Δείτε ακόμα Συνταγές για σχολείο 2022: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες
Ανακατεύουμε το μείγμα με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέτουμε την μαρέγκα μέσα στο μείγμα ανακατεύοντας συνεχώς και ρίχνουμε τα τριμμένα καρύδια. Ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα και το ρίχνουμε μέσα σε ένα ταψί 35χ25 εκ. αφού πρώτα το έχουμε αλείψει με ηλιέλαιο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 30-35 λεπτά στους 180 c. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό , την ζάχαρη , τις φλούδες λεμονιού, τον χυμό λεμόνι και βράζουμε για 5 λεπτά.
Κόβουμε σε κομμάτια την καρυδόπιτα και προσθέτουμε το σιρόπι.
Δείτε ακόμα Καρυδόπιτα με γιαούρτι
Πρέπει και τα 2 να ναι χλιαρά. Αφήνουμε την καρυδόπιτα να τραβήξει το σιρόπι για 2-3 ώρες. Θα ναι η πιο νόστιμη και εύκολη καρυδόπιτα με επαγγελματικό αποτέλεσμα που έχετε φτιάξει ποτέ σας!! Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο εδώ :
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Φως στο Τούνελ – Αμαλιάδα :Το ηχητικό ντοκουμέντο με την Μουρτζουκου στα όρια της τρέλας που σόκαρε όλη την Ελλάδα
- Κώστας Λεφάκης: Εβδομαδιαίες προβλέψεις από 04/11/2024 ως 10/11/2024 για όλα τα ζώδια
- Νεύτωνας : Η ανατριχιαστική προφητεία του 1704 για το τέλος του κόσμου
- Καταγγελία για ιερέα : Ντυνόταν με γυναικεία ρούχα και έβγαινε έξω
- Ο Τιμωρός επόμενα επεισόδια : 14, 15