Close
Σιροπιαστή μανταρινοπιτα νηστίσιμη

Μια συνταγή που θα καλύψει την ανάγκη σας για γλυκό τις ημέρες που νηστευετε !

 

Οδηγίες

μερίδες: 10

Θρυμματίζουμε τα φύλλα κρούστας και τα τοποθετούμε σε ένα πυρέξ αφού πρώτα το αλείψουμε με τη φυτική μαργαρίνη.
Στο χυμό μανταρίνι προσθέτουμε το μπέικιν, ανακατεύουμε και το ρίχνουμε σε μια λεκάνη.

Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε μια λεκάνη και τα ανακατεύουμε μέχρι να καταφέρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Περιχύνουμε με το παραπάνω μίγμα τα θρυμματισμένα φύλλα κρούστας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για 40 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει η μανταρινόπιτα.

Για το σιρόπι
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί να πάρουν μία βράση και ξαφρίζουμε.
Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
Μόλις βγάλουμε την μανταρινόπιτα και όπως είναι ζεστή την περιχύνουμε σιγά σιγά με το κρύο σιρόπι ώστε να προλάβει να το απορροφήσει.

Πηγή: ola-nistisima.gr/