Μια συνταγή που θα καλύψει την ανάγκη σας για γλυκό τις ημέρες που νηστευετε !
- ζαχαρη 1 κούπα
- μανταρίνι 1 κούπα φυσικό χυμό
- γάλα αμυγδάλου 1/2 κούπα
- εκχυλισμα βανίλιας 1-2 σταγόνες
- κορν φλαουρ 2 κ.σ.
- μπέικιν πάουντερ 1 κ.γλ.
- μαργαρίνη 2 κ.σ. λιωμένη φυτική
- μαργαρίνη Επιπλέον φυτική για το άλειμμα του πυρέξ
- φυλλο κρουστας 1 πακέτο
Υλικά
Οδηγίες
μερίδες: 10
Θρυμματίζουμε τα φύλλα κρούστας και τα τοποθετούμε σε ένα πυρέξ αφού πρώτα το αλείψουμε με τη φυτική μαργαρίνη.
Στο χυμό μανταρίνι προσθέτουμε το μπέικιν, ανακατεύουμε και το ρίχνουμε σε μια λεκάνη.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε μια λεκάνη και τα ανακατεύουμε μέχρι να καταφέρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Περιχύνουμε με το παραπάνω μίγμα τα θρυμματισμένα φύλλα κρούστας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για 40 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει η μανταρινόπιτα.
Για το σιρόπι
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί να πάρουν μία βράση και ξαφρίζουμε.
Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
Μόλις βγάλουμε την μανταρινόπιτα και όπως είναι ζεστή την περιχύνουμε σιγά σιγά με το κρύο σιρόπι ώστε να προλάβει να το απορροφήσει.
Ειδήσεις σήμερα
- Κύκλωμα προστασίας: Αυτός είναι ο πασίγνωστος γόης Έλληνας ηθοποιός
- Ανακαλείται μουστάρδα- Είναι ακατάλληλη και επικίνδυνη για την υγεία των καταναλωτών
- Κλειστά σχολεία αύριο Πέμπτη (16/01) – Η Λίστα με τις περιοχές
- Άσπα Τσίνα: Πώς είναι σήμερα – Η συγκλονιστική αλλαγή στην εξωτερική της εμφάνιση
- Η Γη της Ελιάς : Ο Στάθης εθίζεται άσχημα και τα χάνει όλα μαζί και την Ιουλία