Close

Σιροπιαστή μελωμένη μηλόπιτα της Γκόλφως Νικολού

Γευστική μηλόπιτα της Γκόλφως – Η πιο μελωμένη η πιο τρυφερή η πιο αρωματική

Σιροπιαστή μελωμένη μηλόπιτα της Γκόλφως Νικολού. Η πιο μελωμένη η πιο τρυφερή η πιο αρωματική! Με λίγα λόγια η πιο νόστιμη, μελωμένη μηλόπιτα που έχετε φάει ποτέ. Μία πανδαισία γεύσεων και αρωμάτων που πραγματικά θα σας συναρπάσει!

Είναι ένα εξαιρετικό  γλυκό από τα χεράκια της αγαπημένης μας Γκόλφως. Ήρθε ο καιρός να την φτιάξουμε κι εμείς! Μπορείτε να το προσφέρετε σε φίλους και συγγενείς ή να το απολαύσετε εσείς και τα παιδιά σας. Η γλύκα της θα σας συναρπάσει. Δείτε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω:

Εκτέλεση

Το ταψί μας θα είναι 30 εκ. είτε τετράγωνο είτε στρογγυλό. Καθαρίζουμε τα μήλα γύρω γύρω και με το εργαλείο βγάζουμε την μέση. Κόβουμε τα μήλα μας σε μέτριες ροδέλες. Βάζουμε τα μήλα μας σε μία λεκάνη με νερό και λεμόνι. Βάζουμε το βούτυρο στο ταψί μας και προσθέτουμε την ζάχαρη, ρίχνουμε την κανέλα γύρω γύρω και την βανίλια ή την βανιλέτα.

Βάζουμε το μείγμα του ταψιού στον φούρνο για λίγη ώρα έτσι ώστε να λιώσει το βούτυρο και να γίνει ένα ομογενές μείγμα μαζί με την ζάχαρη, την βανίλια και την κανέλα. Σουρώνουμε τις φέτες των μήλων και τις στρώνουμε στο ταψί. Στρώνουμε όλες τις ροδέλες γύρω γύρω και στα κενά που υπάρχουμε βάζουμε κομμάτια μήλων. Δεν πετιέται τίποτα.

Προσθέτουμε από πάνω επιπλέον κανέλα. Αν θέλουμε μπορούμε να ρίξουμε τριμμένο καρύδι ή τριμμένο αμύγδαλο σε κάθε τρυπούλα των μήλων. Στην συνέχεια προσθέτουμε από λίγο μέλι σε κάθε μήλο. Αν δεν έχουμε μέλι μπορούμε να βάλουμε μαρμελάδα βερίκοκο. Βάζουμε το ταψί με τα μήλα στον φούρνο για 10 λεπτά περίπου στους 200 βαθμούς Κελσίου

Δείτε ακόμα Αυστριακή μηλόπιτα με κρέμα ή αλλιώς strudel!

Σε αυτά τα 10 λεπτά, βάζουμε τα αυγά σε μία λεκάνη, την ζάχαρη, την βανίλια ή την βανιλέτα και το ξύσμα πορτοκαλιού. Χτυπάμε στο μίξερ καλά μέχρι το μείγμα μας να αφρατέψει και να γίνει κρεμώδες.

Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και ξαναχτυπάμε σιγά σιγά στην αρχή. Αφού το χτυπήσουμε προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού. Στο μεταξύ βγάζουμε το ταψί με τα μήλα από τον φούρνο και ρίχνουμε το μείγμα με τα αυγά πάνω από τα μήλα. Απλώνουμε απαλά με την σπάτουλα σε όλο το ταψί.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170 βαθμούς Κελσίου για ένα τέταρτο περίπου σε δυνατό φούρνο. Αν ο φούρνος μας δεν είναι τόσο δυνατός, έχουμε το νου μας πότε θα το βγάλουμε. Βγάζουμε την μηλόπιτα, βάζουμε μία πιατέλα από πάνω, αφήνουμε για λίγα δευτερόλεπτα το ταψί το οποίο το έχουμε αναποδογυρίσει.

Στην συνέχεια ρίχνουμε την μηλόπιτα στο μπολ. Με μία σπάτουλα τραβάμε ό,τι έχει απομείνει πάνω στο ταψί και το ρίχνουμε πάνω από την μηλόπιτα.

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Σιροπιαστή μελωμένη μηλόπιτα της Γκόλφως Νικολού  μηλόπιτα της Γκόλφως συνταγή

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr