Για ενα μεσαιο ταψι φουρνου
Για τη βαση
5 μηλα σε κυβακια
1 κουπα καστανη ζαχαρη
1 κ.σ κανελα
1/2 κγλ γαρυφαλλο
1/2 κουπα λικερ κανελα,αμαρετο η οποιοδηποτε της αρεσκειας σας
Δείτε ακόμα: Αφράτη και πανεύκολη μηλόπιτα η πιο γλυκιά χειμωνιάτικη γεύση. Απολαύστε τη!
Για το κεικ
4 αυγα
1 1/2 κουπα ζαχαρη
1/2 κουπα λαδι
1 κουπα χυμο πορτοκαλι
Ξυσμα πορτοκαλιου
300γρ-400γρ φαρινα απ
Δείτε ακόμα: Η πιο αφράτη μηλόπιτα που έχετε φάει ποτέ! Είναι εύκολο να την φτιάξετε και θα σας βγάλει ασπροπρόσωπες
Σε ενα μπωλ ανακατευουμε τα υλικα της βασης.
Βαζουμε το μειγμα με τα μηλα σε ενα μεσαιο ταψι απλωνοντας το καλα. Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους στις αντιστασεις για 10’ να μαλακωσουν τα μηλα. Παραλληλα φτιαχνουμε το μειγμα για το κεικ χτυπωντας τα αυγα με τη ζαχαρη για 3’ να γινουν κρεμα και μετα προσθετουμε ολα τα υπολοιπα υλικα με τη σειρα ριχνοντας τελευταιο το αλευρι τοσο οσο να εχουμε ενα σχετικα πηχτο χυλο.Ανοιγουμε το φουρνο απλωνουμε πανω απο τα ψημμενα μηλα το μειγμα του κεικ,το στρωνουμε να απλωθει καλα παντου και συνεχιζουμε το ψησιμο για αλλα 40’ περιπου η μεχρι να ροδισει η επιφανεια του.
Το αφηνουμε λιγο να κρυωσει και σερβιρουμε.
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα