Από τις πιο λαχταριστές και απολαυστικές πάστες που θα έχετε δοκιμάσει ποτέ! Συνταγή για σιροπιαστή πάστα ταψιού με ανάλαφρη κρέμα άνθος αραβοσίτου και σαντιγί. Υπέροχη πάστα με κρέμα και αμύγδαλα που μπορείτε να τρώτε σαν επιδόρπιο με όλη την οικογένεια, ή να την προσφέρετε σαν κέρασμα σε γιορτές και τραπέζια. Γίνεται καλύτερη και από ζαχαροπλαστείου!
- αυγα 6
- ζαχαρη 1 κούπα
- γάλα 4 κ.σ
- σιμιγδαλι 1 κούπα ψιλό
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 1 κούπα
- βανίλια 1
- αλατι 1 πρέζα
Υλικά
- νερό 2 1/2 κούπες
- ζαχαρη 2 1/2 κούπες
- βουτυρο 4 κ.σ φρέσκο
- λεμονι 2 κ.σ χυμό
- λεμονι λίγο ξύσμα
Για το σιρόπι
- αμυγδαλα Ασπρισμένα χοντροκομμένα και καβουρδισμένα με βούτυρο
- τρούφα κατά προτίμηση
Για το γαρνίρισμα
- γάλα 2 1/2 ποτήρια φρέσκο
- ζαχαρη 3 κουταλιές της σούπας
- άνθος αραβοσίτου 3 κουταλιές της σούπας πολύ γεμάτες βανίλια
Για την κρέμα
Εκτέλεση
Για την βάση
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη για 10 λεπτά περίπου. Καθώς χτυπιούνται ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά το γάλα. Ρίχνουμε και ανακατεύουμε όλα μαζί σε ένα μπολ το σιμιγδάλι, το αλεύρι, την βανίλια και το αλάτι. Τα προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί, αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε για 30 λεπτά στους 175°C στις αντιστάσεις.
Για το σιρόπι
Βράζουμε για 5 λεπτά το νερό με την ζάχαρη. Αποσύρουμε από το μάτι, προσθέτουμε το βούτυρο, τον χυμό λεμονιού και το ξύσμα. Το αφήνουμε 2 λεπτά να ενωθούν καλά, και περιχύνουμε το γλυκό μας πριν κρυώσει.
Για την κρέμα
Σε ένα κατσαρολάκι βάζω τα 2 ποτήρια γάλα με την ζάχαρη να βράσουν ελαφρά. Στο μισό ποτήρι γάλα που κράτησα λιώνω το άνθος αραβοσίτου και το προσθέτω στο γάλα που βράζει. Ανακατεύω γρήγορα μέχρι να πήξει. Ρίχνω την κρέμα επάνω στο σιροπιασμένο παντεσπάνι.
Στο μεταξύ φτιάχνω την σαντιγί και την βάζω στο ψυγείο να παγώσει. Όταν το γλυκό έχει κρυώσει εντελώς απλώνω επάνω την σαντιγί. Πασπαλίζω με αμύγδαλα ή με ότι άλλο θέλω και είναι έτοιμο το γλυκό μας! *Tο ταψάκι μου, είναι 34x24cm
Είναι πάρα πολύ εύκολη διαδικασία, με υλικά που υπάρχουν στο σπίτι και είναι φανταστικό το αποτέλεσμα. Με έχει βγάλει ασπροπρόσωπη πολλές φορές.
Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Eleni Kappou