Συνταγή για σιροπιαστή σοκολατένια καρυδόπιτα Η καρυδόπιτα είναι πάντα λαχταριστή, πόσο μάλλον όταν είναι σοκολασμένη όπως αυτή που θα μοιραστούμε σήμερα μαζί σας. Αξίζει να την δοκιμάσετε!
- Σιμιγδάλι ψιλό 230 γραμμάρια
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 50 γραμμάρια
- κανελά 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- γαρίφαλο 1/4 κουταλάκι του γλυκού
- κακαο 30 γραμμάρια
- μοσχοκάρυδο 1/4 κουταλάκι του γλυκού
- μπέικιν πάουντερ 2 κουταλάκια του γλυκού
- βανίλια 2
- αλατι 1 πρέζα
- αυγα 7 μεγάλα σε θερμοκρασία δωματίου
- ζαχαρη 200 γραμμάρια
- καρυδια 250 γραμμάρια ψίχα
- ηλιέλαιο 50 γραμμάρια
- σοκολάτα 125 γραμμάρια ψιλοκομμένη
Υλικά
- κουβερτουρα 200 γραμμάρια
- κρεμα γαλακτος 150 γραμμάρια
Για την επικάλυψη
Η καρυδόπιτα είναι από τα αγαπημένα μας γλυκά κι αν δεν ήταν τόσο βαριά για το στομάχι θα τρώγαμε μισό ταψί την ημέρα. Όπως και να ‘χει σήμερα είπαμε να σας δείξουμε μία συνταγή που πάει την καρυδόπιτα σε άλλο level.
Δείτε ακόμα Καρυδόπιτα με γιαούρτι
Δεν είναι απλά μία παραδοσιακή καρυδόπιτα. Είναι μία σιροπιαστή σοκολατένια καρυδόπιτα που σίγουρα θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Θυμίζει λίγο σοκολατόπιτα που αξίζει να δοκιμάσετε και σίγουρα θα την απολαύσετε πολύ.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την σιροπιαστή σοκολατένια καρυδόπιτα
Εκτέλεση για την σιροπιαστή σοκολατένια καρυδόπιτα
Αρχικά χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει το μείγμα. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το ψιλό σιμιγδάλι, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, την κανέλα, το γαρίφαλο, το κακάο, το μοσχοκάρυδο, το μπέικιν πάουντερ, τις βανίλιες, το αλάτι, την καρυδόψιχα και την ψιλοκομμένη σοκολάτα.
Δείτε ακόμα Παραδοσιακή Καρυδόπιτα από τον Δημήτρη Μιχαηλίδη
Τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν και μεταφέρουμε την καρυδόπιτα σε ένα ταψί με βουτυρωμένη λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 40 λεπτά και αφού ψηθεί την αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Εκτέλεση για το σιρόπι στην σοκολατένια καρυδόπιτα
Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το νερό, την ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού και βράζουμε για 3-4 λεπτά, μετρώντας από το σημείο βρασμού. Σιροπιάζουμε την καρυδόπιτα με ζεστό σιρόπι σε κρύα καρυδόπιτα.
Εκτέλεση για την επικάλυψη
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε φούρνο μικροκυμάτων και λιώνουμε στην ζεστή κρέμα γάλακτος την σοκολάτα. Περιχύνουμε την καρυδόπιτα, περιμένουμε να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα λίγο και σερβίρουμε.
Η συνταγή είναι της φίλης μας αναστ γεω
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα