Ένα σοκολασμένο και πανεύκολο γλυκό του ονείρου! Σιροπιαστή σοκολατόπιτα κατσαρόλας, υγρή μέσα, που λιώνει στο στόμα!
- βουτυρο 250 γραμμάρια
- ζαχαρη 2 φλιτζάνια
- κακαο 3/4 της φλιτζάνας
- νερό 1 φλυτζάνα βραστό
- κονιάκ 1 σφηνάκι
- αυγα 5
- βανίλια 2
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 1 1/2 φλυτζάνα
Υλικά
- κρεμα γαλακτος 200 γραμμάρια
- Κουβερτούρα γάλακτος 200 γραμμάρια
Για το άλειμμα
Σήμερα δεν θα μοιραστούμε μαζί σας μία απλή σοκολατόπιτα. Θα μοιραστούμε την πιο ζουμερή, σοκολασμένη, του ονείρου σοκολατόπιτα που μπορείτε να την απολαύσετε σαν απογευματινό γλυκάκι ή ακόμη και να συνοδεύσετε τον καφέ σας και να τρατάρετε τους καλεσμένους σας.
Δείτε ακόμα Συνταγή για την πιο ζουμερή σιροπιαστή σοκολατόπιτα
Αδιαμφισβήτητα είναι καλύτερη και από ζαχαροπλαστείου. Αυτό που μας ξετρελάνει στην συγκεκριμένη σοκολατόπιτα κατσαρόλας, είναι ότι εξαιτίας του σιροπιού, είναι πολύ υγρή και λιώνει πραγματικά στο στόμα. Είναι σκέτο γλύκισμα, απολαύστε το και θα μας θυμηθείτε!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την σιροπιαστή σοκολατόπιτα κατσαρόλας:
Εκτέλεση για την σιροπιαστή σοκολατόπιτα κατσαρόλας
Αρχικά ανακατεύουμε στην κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά, το βούτυρο και την ζάχαρη μέχρι να λιώσει και να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Στην συνέχεια προσθέτουμε το κακάο, το βραστό νερό και το κονιάκ ανακατεύοντας συνεχώς. Κρατάμε μία φλυτζάνα από το μείγμα της κατσαρόλας στην άκρη.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και τις βανίλιες μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτουμε το μείγμα με τα αυγά στο μείγμα με το βούτυρο, αφού έχουμε αποσύρει το κατσαρολάκι από την φωτιά. Ανακατεύουμε και στο τέλος προσθέτουμε κοσκινισμένο το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως το αλεύρι.
Δείτε ακόμα Σοκολατόπιτα Ferrero Rocher
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα ταψί ή σε ένα πυρέξ 24 εκατοστών. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20 λεπτά αυστηρά.
Το βγάζουμε από τον φούρνο, το χαράζουμε και ρίχνουμε από πάνω το μείγμα της κατσαρόλας που είχαμε βάλει στην άκρη προηγουμένως. Αφού σιροπιάσουμε την σοκολατόπιτα βάζουμε την κρέμα γάλακτος να βράσει, μέχρι να έρθει σε σημείο βρασμού.
Αποσύρουμε την κρέμα γάλακτος από την φωτιά και προσθέτουμε σπασμένη την κουβερτούρα γάλακτος. Αφήνουμε για 1 λεπτό χωρίς να ανακατέψουμε και στην συνέχει ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Περιχύνουμε την σοκολατόπιτα και είναι έτοιμη!
Tips για την σιροπιαστή σοκολατόπιτα κατσαρόλας
Μπορούμε αντί για γλάσο να γαρνίρουμε την σοκολατόπιτα όπως μας αρέσει. Με άλλες πραλίνες, σαντιγί ή σοκολατάκια. Συνοδεύεται τέλεια με παγωτό! Αφήνουμε το μείγμα να γίνει λίγο χλιαρό και μετά προσθέτουμε τα αυγά.
Την συνταγή την είδαμε από την φίλη μας Maria Chatzisimou
και ανήκει στην φίλη μας Eva Horiati
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή