Ζουμερή σοκολατόπιτα με γλάσο, σκέτη σοκόλαση, για τα γιορτινά σας τραπέζια, σαν κέρασμα, αλλά και για να ενθουσιάσετε το άλλο σας μισό!
- νερό 400 γραμμάρια
- ζαχαρη 500 γραμμάρια
- κακαο 40 γραμμάρια σε σκόνη
- κουβερτουρα 80 γραμμάρια
Υλικά
- αυγα 3
- βούτυρο γάλακτος 200 γραμμάρια αγελάδος
- κακαο 90 γραμμάρια σε σκόνη
- νερό 150 γραμμάρια
- ζαχαρη 300 γραμμάρια
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι 220 γραμμάρια
- Ξύσμα πορτοκαλιού Από 1 πορτοκάλι
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 450 γραμμάρια
- βανίλια 3
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- σοδα 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική
- μπέικιν πάουντερ 2 κουταλάκια του γλυκού
Για την ζύμη
- κουβερτουρα 200 γραμμάρια
- Γάλα φρέσκο 130 γραμμάρια
Για το γλάσο
Ο έρωτας περνάει από το στομάχι κι επειδή θέλουμε να εντυπωσιάζουμε και το άλλο μας μισό που και που, αποφασίσαμε να σας δείξουμε ένα γλυκό με σίγουρη επιτυχία, που μπορεί να απογειώσει κάθε ρομαντικό δείπνο. Φυσικά μιλάμε για μία ζουμερή, σιροπιαστή σοκολατόπιτα με γλάσο σοκολάτας.
Αυτήν την σοκολατόπιτα παρόλα αυτά μπορούμε να την φτιάξουμε σε οποιοδήποτε γιορτινό μπουφέ, αν θέλουμε να πάμε δώρο ένα γλυκό σε έναν δικό μας άνθρωπο ή αν θέλουμε ένα σοκολασμένο γλυκό μέσα στην εβδομάδα. Με λίγα λόγια μία σοκολατόπιτα πάει πάντα και παντού κι εμείς σας έχουμε την καλύτερη συνταγή.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την σοκολατόπιτα με γλάσο:
Εκτέλεση για την σοκολατόπιτα με γλάσο
Ξεκινάμε την συνταγή μας με το σιρόπι, οπότε βάζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό, την ζάχαρη και το κακάο σε σκόνη και βράζουμε για 1 λεπτό, από το σημείο βρασμού.
Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το σιρόπι και το βάζουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει τελείως.
Συνεχίζουμε φτιάχνοντας την ζύμη. Βάζουμε πιο συγκεκριμένα, σε ένα μπολ το βούτυρο γάλακτος, τα αυγά, το νερό, τον χυμό πορτοκαλιού, την ζάχαρη, το κακάο, το ξύσμα πορτοκαλιού, τις βανίλιες, το αλάτι, την μαγειρική σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
Δείτε ακόμα Το γλυκό του Σαββάτου: Αφράτη και ζουμερή σοκολατόπιτα φουντουκιού
Ανακατεύουμε τα υλικά μας όλα μαζί, πολύ καλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στην συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα για την σοκολατόπιτα σε ένα πυρέξ 40×27, το οποίο το έχουμε βουτυρώσει και το έχουμε πασπαλίσει με λίγο κακάο σε σκόνη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, για 40-45 λεπτά, στους 170 βαθμούς Κελσίου. Μόλις ψηθεί, κάνουμε τρύπες σε όλη την σοκολατόπιτα και σιροπιάζουμε την ζεστή σοκολατόπιτα με το κρύο σιρόπι. Τελειώνουμε φτιάχνοντας το γλάσο.
Πιο συγκεκριμένα, ρίχνουμε το καυτό φρέσκο γάλα μέσα στην κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να ομογενοποιηθεί το γλάσο.
Δείτε ακόμα Συνταγές για σχολείο 2022: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες
Περιχύνουμε την σοκολατόπιτα με το γλάσο και την αφήνουμε να κρυώσει αρχικά σε θερμοκρασία δωματίου και στην συνέχεια στο ψυγείο για 3 ώρες.
Tips για την σοκολατόπιτα με γλάσο
Το γάλα για το γλάσο μπορούμε να το ζεστάνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων. Αν δεν έχουμε, το ζεσταίνουμε σε ένα αντικολλητικό σκεύος.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Stella Emmanouil
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr