Μια υπέροχη συνταγή για σιροπιαστή τάρτα λεμονιού με τυρί κρέμα. Για τους λάτρεις του cheesecake αυτή η σιροπιαστή τάρτα λεμονιού με τυρί κρέμα θα έρθει να απογειώσει ακόμη περισσότερο ένα τόσο όμορφο γλυκό σαν αυτή την τάρτα
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 450 γραμμ.
- βουτυρο 250 γραμμ. μαλακό, εκτός ψυγείου
- μπέικιν πάουντερ 1 κ.σ.
- ζαχαρη 400 γραμμ. κρυσταλλική
- λεμονι ξύσμα από 2 ακέρωτα
- αυγα 6
- γιαουρτι 300 γραμμ.
- αλατι λίγο
Υλικά
- τυρί κρέμα 250 γρ
- ζάχαρη άχνη 150γρ
- lime Ξύσμα από ένα
- lime 2 κουταλιές της σούπας χυμό
- βύσσινο Για την διακόσμηση γλυκό κουταλιού
Για την κρέμα τυριού
Η συνταγή είναι φανταστική! Η σιροπιαστή τάρτα λεμονιού με τυρί κρέμα θα είναι ένα μοναδικό επιδόρπιο για εσάς και την οικογένειά σας. Επίσης μπορείτε να την κεράσετε και σε αυτούς που αγαπάτε. Δείτε την εκτέλεση παρακάτω:
Εκτέλεση για την σιροπιαστή τάρτα λεμονιού με τυρί κρέμα
Θα χρειαστούμε αρχικά μια μακρόστενη φόρμα κέικ. Η φόρμα μπορεί να είναι μεταλλική ή μιας χρήσης. Αφού το βούτυρο έχει μαλακώσει αρκετά, το χτυπάμε στο μίξερ για να αφρατέψει. Προσθέτουμε σταδιακά την ζάχαρη και την χτυπάμε στην ίδια ταχύτητα για 5 με 6 λεπτά. Τα υλικά μας πρέπει να ενωθούν και να θυμίζουν κρέμα.
Δείτε ακόμα Cheesecake λεμόνι με μπισκότα και γιαούρτι ελαφρύ και δροσερό
Στην συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά, ένα ένα, περιμένοντας κάθε φορά να ενσωματωθούν στο μείγμα. Αμέσως μετά βάζουμε το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι και δύο κουταλιές της σούπας αλεύρι. Το υπόλοιπο αλεύρι το φυλάμε στην άκρη.
Ρίχνουμε το γιαούρτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι η ζύμη μας να γίνει λεία. Προσθέτουμε σιγά – σιγά και το υπόλοιπο αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και κάνουμε μερικές επιπλέον στροφές στο μίξερ, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου και βουτυρώνουμε ελαφρώς την φόρμα μας. Αδειάζουμε στην φόρμα την ζύμη και την στρώνουμε με ένα κουτάλι έτσι ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα. Θα ψηθεί περίπου για μία ώρα. Θα πρέπει να φουσκώσει, να έχει καστανό χρώμα και να ξεκολλάει εύκολα από τα τοιχώματα.
Αφού την βγάλουμε από τον φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει για μισή ώρα.
Εκτέλεση για το σιρόπι για την σιροπιαστή τάρτα λεμονιού με τυρί κρέμα
Αδειάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπια σε μία χαμηλή κατσαρόλα και ανακατεύουμε όσο ζεσταίνεται το μείγμα μας. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αρκούν 5 λεπτά βράσιμο. Στην συνέχεια αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη.
Όσο η πίτα μας κρυώνει, την τρυπάμε με ένα πιρούνι βαθιά. Σε πολλά σημεία της περιχύνουμε το σιρόπι για να το απορροφήσει όλο. Μόλις κρυώσει καλά, τυλίγουμε την φόρμα με μια μεμβράνη, απλώνουμε μια πετσέτα στον πάγκο και την αναποδογυρίζουμε πάνω της, για να πάει το σιρόπι παντού.
Αφήνουμε την πίτα μας για 20 λεπτά ανάποδα και η λεμονόπιτα είναι έτοιμη.
Εκτέλεση για την κρέμα τυριού για την σιροπιαστή τάρτα λεμονιού με τυρί κρέμα
Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα, την ζάχαρη άχνη, τον χυμό και το ξύσμα από το lime και ανακατεύουμε απαλά με ένα σύρμα ή με ένα κουτάλι. Όταν η κρέμα μας είναι έτοιμη, την βάζουμε πάνω από την σιροπιαστή λεμονόπιτα. Γαρνίρουμε με γλυκό του κουταλιού βύσσινο.
Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Vasia Zaglara στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Η συνταγή για την σιροπιαστή λεμονόπιτα είναι της Ελένης Μπουντούρης
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr