Σιροπιαστό αφράτο μυρμηγκάτο κέικ από την αγαπημένη μας Τζένη Τσανακτσίδου.
- αυγα 6
- ζαχαρη 1 κούπα
- σπορέλαιο 1 κούπα
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 1 και 1/2 ποτήρι
- μπέικιν πάουντερ 1 φ.
- βανίλια 1 κ.γ. υγρή
- τρούφα σοκολάτας 100 γρ
Υλικά
- κακαο 4 κ.σ.
- κορν φλαουρ 2 κ.σ.
- ζαχαρη 4 κ.σ.
- Γάλα φρέσκο 200 ml
- νερό 100ml.
- βουτυρο 50 γρ
Για την κρέμα σοκολάτας
Ένα αφράτο σιροπιαστό μυρμηγκάτο κέικ με κρέμα σοκολάτας και μπόλικη τρούφα για την επικάλυψη θα απολαύσουμε σήμερα. Είναι σίγουρα ένα κέικ που θα συνοδεύσει τον καφέ σας, θα κάνει τους καλεσμένους σας να λατρέψουν την μαγειρική σας και θα σας γλυκάνει.
Η Τζένη Τσανακτσίδου ξέρει τι έχει ανάγκη το μέσο νοικοκυριό κι έτσι ετοίμασε για εμάς ακόμη μία συνταγή με οικονομικά υλικά και εύκολη παρασκευή. Με αυτόν τον τρόπο ακόμη και οι πιο αρχάριοι θα το προσπαθήσουν. Μπορεί να σας αρέσει και το Κέικ με γλάσο στο ταψί.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το πιο Σιροπιαστό αφράτο μυρμηγκάτο:
Η συνταγή είναι της φίλης μας Tzeni Tsanaktsidou
Εκτέλεση για το σιρόπι
Ξεκινάμε με το σιρόπι μας βάζοντας σε ένα κατσαρολάκι το νερό, την ζάχαρη, την φλούδα λεμονιού και βράζοντάς το μείγμα για 5 λεπτά. Μόλις το σιρόπι είναι έτοιμο το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Εκτέλεση για το κέικ μυρμυγκάτο
Αρχικά χτυπάμε τα αυγά μαζί με την ζάχαρη μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να μην χάσει το μείγμα τον όγκο του. Ρίχνουμε το σπορέλαιο. Επίσης προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, το μπέικιν πάουντερ και την βανίλια. Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε μέσα την τρούφα σοκολάτας απαλά. Ανακατεύουμε το μείγμα με μία μαρίζ.
Έπειτα λαδώνουμε πολύ καλά ένα ταψί 28 ν. και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Το στρώνουμε καλά και ψήνουμε το κέικ στους 180 βαθμούς Κελσίου σε προθερμασμένο φούρνο, για 35 λεπτά. Ο χρόνος ψησίματος διαφέρει ανάλογα τον φούρνο που διαθέτουμε.
Δείτε ακόμα Η αυθεντική συνταγή για μυρμηγκάτο με σοκολάτα απο τη Γκολφω Νικολού!
Όταν το κέικ ψηθεί το βγάζουμε και το αφήνουμε για λίγο σε θερμοκρασία δωματίου. Στην συνέχεια το σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι μας. Το αφήνουμε να κρυώσει και αφού κρυώσει καλά το κλείνουμε πολύ καλά με μία διάφανη μεμβράνη και το αναποδογυρίζουμε πάνω σε ένα μεγάλο ταψί.
Εκτέλεση για την κρέμα σοκολάτας
Σε ένα μπολ βάζουμε το κακάο, την ζάχαρη και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Στην συνέχεια βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα, το νερό και το βούτυρο, και ανακατεύουμε λίγο μέχρι το μείγμα μας να ζεσταθεί. Στην συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα με το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε γρήγορα μέχρι να πήξει η κρέμα και να γίνει λεία.
Αφού η κρέμα είναι έτοιμη την απομακρύνουμε από την εστία. Αναποδογυρίζουμε το κέικ βγάζοντας την διάφανη μεμβράνη και ρίχνουμε από πάνω την κρέμα σοκολάτας. Τελειώνουμε με μπόλικη τρούφα σοκολάτας από πάνω.
Την συνταγή την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr