Συνταγή για σιροπιαστό γιαουρτογλυκό με βερίκοκα και φιλέ αμυγδάλου. Εύκολη και γρήγορη συνταγή για γλυκό με σιρόπι και φρέσκα βερίκοκα που θα λατρέψει όλη η οικογένεια! Ένα καλοκαιρινό γλυκάκι που γίνεται στο τσακ μπαμ.
- βερικοκα 15
- φιλέ αμυγδάλου
Υλικά
Εκτέλεση για το γιαουρτογλυκό με βερίκοκα
Για το σιρόπι
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά και βράζουμε για 2 λεπτά, Το αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο. Όσο πιο παγωμένο τόσο το καλύτερο.
Κρύο σιρόπι-ζεστό γλυκό
Δείτε επίσης Φανταστική μαρμελάδα βερίκοκο!
Για τη ζύμη
Σε ένα μπολ βάζουμε τα γιαούρτια με τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε με μια μαριζ. Προσθέτουμε το σπορέλαιο, τον χυμό ανακατεμένο με τη σόδα.
Τέλος ρίχνουμε το σιμιγδάλι και το αλεύρι. Βάζουμε σε αποσπώμενη φόρμα 30αρα από πάνω τα βερίκοκα μισά και αμύγδαλο. Ψήνουμε μια ώρα περίπου στους 180 στις αντιστάσεις.
Επιμέλεια συνταγής daddycool team