12 φρυγανιές
Για την κρέμα
1 λίτρο γάλα
6 κσ αλεύρι
2,5 κσ κορν φλάουρ
6 κσ ζάχαρη
1 κσ βούτυρο
1 βανίλια
Για το σιρόπι
1 φλ ζάχαρη
1 φλ νερό
φλούδα λεμονιού
τριμμένα γκοφρετάκια σοκολάτας
Στρώνουμε σ’ ένα ταψάκι τις φρυγανιές.
Σε λίγο από το γάλα διαλύουμε το αλεύρι το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη. Τα βάζουμε να βράσουν μαζί με το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα.
Βάζουμε σε κατσαρολάκι τα υλικά του σιροπιού και αφήνουμε να βράσει 5 λεπτά από τη στιγμή του βρασμού. Αφαιρούμε τη φλούδα.
Ρίχνουμε το σιρόπι πάνω στις φρυγανιές και μετά απλώνουμε την κρέμα.
Πασπαλίζουμε με τα τριμμένα γκοφρετάκια ή τριμμένα μπισκότα με ξύσμα σοκολάτας.
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα