Συνταγή για σιροπιαστό γλυκό με σοκολάτα με καρύδα! Ένα γλυκό ταψιού που θα αγαπήσει όλη η οικογένεια! Ένα ζουμερό και πεντανόστιμο γλυκό χωρίς βούτυρο που γίνεται σε 15 μόλις λεπτά. Δείτε την συνταγή παρακάτω:
- αυγα 6
- αλευρι 6 κουταλιές της σούπας
- κακαο 6 κουταλιές της σούπας
- σπορέλαιο 6 κουταλιές της σούπας
- καρύδα 6 κουταλιές της σούπας
- ζαχαρη 6 κουταλιές της σούπας
- βανίλια 1
- μπέικιν πάουντερ 2 κουταλάκια του γλυκού
Υλικά
- νερό 2 ποτήρια νερού
- ζαχαρη 2 ποτήρια νερού
- κουβερτουρα 50 γραμμάρια
Για το σιρόπι
Εκτέλεση για σιροπιαστό γλυκό με σοκολάτα:
Αρχικά χτυπάμε τα αυγά, την ζάχαρη και την βανίλια στο μίξερ, μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνουμε το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ – κοσκινισμένα – και στη συνέχεια ρίχνουμε την καρύδα και το σπορέλαιο. Αφού χτυπήσουμε τα υλικά μας, έτσι ώστε να γίνουν ένα ομογενές μείγμα, τοποθετούμε το μείγμα μας σε ένα βουτυρωμένο ταψί.
Δείτε ακόμα Το γλυκό που τρέλανε το facebook:Πάστα σε γλυκο ταψιου απο τη Σόφη Τσιωπου
Το ταψί μας πρέπει να έχει 25 εκ. μέγεθος. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά. Αξίζει να θυμόμαστε, ότι η ώρα διαφέρει ανάλογα τον φούρνο που διαθέτουμε.
Συγχρόνως βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζουμε. Βράζουμε το σιρόπι για 3 λεπτά. Όταν τελειώσουμε με το ψήσιμο, σιροπιάζουμε το γλυκό μας. Πρέπει να θυμόμαστε ότι κατά το σιρόπιασμα πρέπει και το κέικ και το σιρόπι να είναι καυτά!
Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Tzeni Tsanaktsidou στην αγαπημένη μας ομάδα ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!
Επιμέλεια κειμένου: daddy-cool.gr