Υλικά
1 φλιτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό
1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
2 κουταλάκια μπέικιν
1 φλιτζάνι του τσαγιού αμύγδαλα ασπρισμένα και ψιλοκομμένα στο multi
Τους σπόρους από ένα φυσικό στικ βανίλιας
Ξύσμα από ένα λεμόνι
1 βούτυρο Lurpak όχι όμως το soft
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη.
5 αυγά
Σιρόπι
3 κούπες ζάχαρη
2 1/2 κούπες νερό
1 βανίλια
Το χυμό από μισό λεμόνι
Εκτέλεση
Χτυπούμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε ένα -ένα τα αυγά και τα υπόλοιπα υλικά με τελευταία τα αμύγδαλα. Βάζουμε το μείγμα σε φόρμα του κέικ και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μία περίπου ώρα.
Για το σιρόπι ρίχνουμε τα υλικά σε μία κατσαρόλα και τα βράζουμε για 10 λεπτά. Μόλις τα γλυκό γίνει χλιαρό προσθέτουμε το ζεστό σιρόπι μας και το αφήνουμε να το απορροφήσει. Όταν κρυώσει το ξεφορμάρουμε.
Ειδήσεις σήμερα
- 15+1 Ιδέες για Elegant Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση εξωτερικού χώρου
- Η Γη της Ελιάς : Ο εξαφανισμένος αδερφός του Βαρώτσου
- Άγιος Έρωτας : Ο Βλάσης κακοποιεί την Χριστίνα
- Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με λευκή σοκολάτα
- Αμαλιάδα : «Η Ειρήνη είχε ανεβάσει το άλλο παιδάκι στη σοφίτα – Το ψάχναμε όλοι μαζί ενώ ήξερε από την αρχή που είναι»