Συνταγή για το πιο αφράτο σιροπιαστό κέικ πορτοκαλιού που θυμίζει ραβανί. Ζουμερό, λιώνει στο στόμα με οικονομικά υλικά. Θα το λατρέψετε!
- αυγα 4
- ζαχαρη 160 γραμμάρια
- ηλιέλαιο 200 ml
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι 1 ποτήρι και 1/2
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 350 γραμμάρια
- μπέικιν πάουντερ 14 γραμμάρια
Υλικά
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι 1 ποτήρι και 1/2
- ζαχαρη 6 κουταλιές της σούπας
Για το σιρόπι
Η Τζένη Τσανακτσίδου μαγειρεύει για εμάς απλές συνταγές με οικονομικά υλικά γιατί κι αυτή νοικοκυρά είναι και ξέρει! Έτσι αποφάσισε να μοιραστεί σήμερα μία αγαπημένη της συνταγή μαζί μας, που την κάνει εδώ και 15 χρόνια και έχει πάντα απόλυτη επιτυχία. Ένα σιροπιαστό κέικ πορτοκαλιού ζουμερό και αφράτο.
Το πορτοκάλι έχει εξαιρετική γεύση και ασυναγώνιστο άρωμα, οπότε σίγουρα αυτό είναι μία πρώτη αφορμή για να φτιάξετε το Σιροπιαστό κέικ πορτοκαλιού . Θυμίζει σιροπιασμένο ραβανί με πορτοκάλι κι έτσι μπορείτε να το φτιάξετε ακόμη και για κέρασμα. Δεν θα το μετανιώσετε!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το το πιο αφράτο σιροπιαστό κέικ πορτοκαλιού :
Η συνταγή είναι της φίλης μας Τζένης Τσανακτσίδου
Εκτέλεση για το σιροπιαστό κέικ πορτοκαλιού
Αρχικά χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Έπειτα προσθέτουμε το ηλιέλαιο και τον φυσικό χυμό πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και στο τέλος ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το μπέικιν πάουντερ.
Δείτε ακόμα Κέικ πορτοκάλι με παπαρουνόσπορο
Παίρνουμε ένα πυρέξ ή ένα ταψί 30×20 και το αλευρώνουμε καλά. Βάζουμε μέσα στο σκεύος το μείγμα και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα για 1 ώρα. Σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε το κέικ μέσα για 10 λεπτά.
Εκτέλεση για το σιρόπι
Βράζουμε τον φυσικό χυμό πορτοκαλιού και την ζάχαρη για 2 λεπτά, ξαφρίζοντας. Βγάζουμε το ζεστό κέικ από τον φούρνο, το τρυπάμε παντού με ένα ξυλάκι από σουβλάκι και το σιροπιάζουμε με το ζεστό σιρόπι. Το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον 30 λεπτά και σερβίρουμε.
Δείτε ακόμα Συνταγές για σχολείο 2022: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες
Tips για το σιροπιαστό κέικ πορτοκαλιού
Ο χυμός πορτοκαλιού αντιστοιχεί σε 300 ml. Μπορούμε και να μην το σιροπιάσουμε αρκεί να προσθέσουμε λίγη επιπλέον ζάχαρη στο μείγμα για το κέικ. Η γεύση θυμίζει ραβανί πορτοκαλιού. Μπορούμε να βάλουμε όποιο ελαφρύ λάδι έχουμε.
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr