Close

Σιροπιαστό παντεσπάνι από το τετράδιο της μαμάς

Σιροπιαστό παντεσπάνι από το τετράδιο της μαμάς

Σιροπιαστό παντεσπάνι από το τετράδιο της μαμάς. Συνταγή για Σιροπιαστό παντεσπάνι σαν ραβανί για κάθε περίσταση.

Το σημερινό μας γλυκό το έφτιαξε για εμάς η αγαπημένη μας Τζένη Τσανακτσίδου και από ότι καταλάβαμε είναι μία συνταγή που περνάει από γενιά σε γενιά. Ονομάζεται παντεσπάνι και μοιάζει πολύ με το κοινό σιροπιασμένο ραβανί.

Εμείς το δοκιμάσαμε και ξετρελαθήκαμε. Μελωμένο, με έντονο άρωμα λεμονιού και ένα υπέροχο σιρόπι που θα σου ανοίξει την όρεξη. Ιδανικό για τους καλεσμένους σας, για να συνοδεύσετε το καφεδάκι σας και γενικότερα για κάθε στιγμή που θέλετε κάτι γλυκό και παραδοσιακό.

Η συνταγή είναι της φίλης μας Τζένης Τσανακτσίδου

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το σιροπιαστό παντεσπάνι :

Σιροπιαστό -παντεσπάνι-

Εκτέλεση για το παντεσπάνι

Αρχικά διαχωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους. Χτυπάμε τα ασπράδια με μία πρέζα αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα. Στην συνέχεια χτυπάμε τους κρόκους μαζί με την ζάχαρη και τις βανίλιες μέχρι να αφρατέψει το μείγμα μας.

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το μπέικιν πάουντερ και το ψιλό σιμιγδάλι και ρίχνουμε το μείγμα με το μπέικιν πάουντερ στο μείγμα με τους κρόκους. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού.

Στο τέλος ρίχνουμε σε δόσεις την μαρέγκα στο μείγμα και ανακατεύουμε πολύ απαλά με μία μαρίζ. Δεν θέλουμε να βγει ο αέρας. Ενσωματώνουμε την μαρέγκα στο μείγμα. Παίρνουμε ένα ταψί και το λαδώνουμε. Ρίχνουμε με απαλές κινήσεις το μείγμα στο ταψί και πιάνοντας με τα χέρια το ταψί το χτυπάμε 2 φορές πάνω στον πάγκο.

Δείτε ακόμα Ραβανί με αλεύρι ολικής και μέλι

Ψήνουμε το παντεσπάνι στους 180 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, στη μεσαία σχάρα για 50 λεπτά. Αφού γίνει, σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε το παντεσπάνι μέσα για 2 λεπτά.

Εκτέλεση για το σιρόπι

Σιροπιαστό παντεσπάνι από το τετράδιο της μαμάς

Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό, την ζάχαρη και το λεμόνι με την σάρκα του για 10 λεπτά. Στο τελευταίο λεπτό προσθέτουμε την γλυκόζη. Ανακατεύουμε και αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά. Προσθέτουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει. Αφού λιώσει σιροπιάζουμε το γλυκό μας πολύ κρύο με καυτό σιρόπι, σιγά σιγά.

Tips για το Σιροπιαστό παντεσπάνι από το τετράδιο της μαμάς

Η γλυκόζη είναι προαιρετική. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ταψί Νο 28 ή Νο 30.

Σιροπιαστό -παντεσπάνι-

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr