Σιροπιαστός κορμός με γέμιση και επικάλυψη πραλίνας φουντουκιού και ινδοκάρυδο. Λαχταριστή συνταγή για ένα πεντανόστιμο γλυκό που λιώνει στο στόμα. Αυτός ο κορμός δεν έχει γάλα και βούτυρο, ενώ το κονιάκ το απογειώνει γευστικά. Ιδανικό σιροπιαστό γλυκό για γιορτές, κέρασμα, αλλά και τα Χριστούγεννα!
- ινδοκαρυδο 1 κούπα γεμάτη
- πραλίνα 700γρ
Για την γέμιση και την επικάλυψη
Μια συνταγή με εγγυημένη επιτυχία αφού η πραλίνα αρέσει σχεδον σε όλους. Δοκιμάστε τον και είμαι σίγουρη ότι θα τον φτιάχνετε ξανά και ξανά μιας και εκτός από την απλή και γρήγορη παρασκευή του, η γεύση του είναι πραγματικά μοναδική!
Εκτέλεση
Χτυπάω σε δυνατή ταχύτητα τα αβγά με τη ζάχαρη και μια πρέζα αλάτι μέχρι να γίνουν σαν κρέμα σφιχτή !! Προσθέτω τη βανίλια και λίγο λίγο το κονιάκ προσέχοντας να μην πέσει ο όγκος. Κοσκινίζω το αλεύρι με το μπέικιν και το ενσωματώνω με μαρίζ στο μείγμα των αυγών. Βάζω στο ταψί του φούρνου μου λαδόκολλα και απλώνω το παντεσπάνι μου. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 20- 25 λεπτά. Όσο είναι ζεστό (όχι καυτό) το παντεσπάνι μου ξεκολλάω τη λαδόκολλα και το ρολάρω με μια πετσέτα. Το αφήνω να κρυώσει.
Βράζω το σιρόπι μου μαζί όλα τα υλικά για 2 λεπτά.
Σιροπιάζω το παντεσπάνι μου και αλείφω όλη την επιφάνεια με πραλίνα φουντουκιού. Πασπαλίζω με μπόλικη καρύδα και ρολάρω. (Αν δεν σας απλώνει καλά η πραλίνα μπορείτε να τη βάλετε για μισό λεπτό μέσα στο φούρνο μικροκυμάτων). Διακοσμώ με πραλίνα και καρύδα.
Καλή επιτυχία!!!!
Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Tzela Antonopoulou
Ειδήσεις σήμερα
- Κλειστά σχολεία σήμερα Τρίτη 14/01 λόγω κακοκαιρίας – Η οριστική Λίστα
- Καιρός: Συνεχίζεται η κακοκαιρία – Προειδοποίηση για Πολικό Κυκλώνα
- Άση Μπήλιου : Εβδομαδιαίες ερωτικές προβλέψεις από 13/1/2025 ως 19/1/2025 για όλα τα ζώδια
- Ανακαλείται αναψυκτικό – Εντοπίστηκε εύρημα που είναι επικίνδυνο για άτομα με αλλεργία και δυσανεξία
- Άγιος Έρωτας : Έχω χάσει κι εγώ έναν αδερφό και καταλαβαίνω πως νιώθεις – H Ολυμπία εξομολογείται στον Πατέρα Νικόλαο