Επειδή τις περισσότερες φορές που παραγγέλνουμε σκεπαστή πίτα απογοητευόμαστε (από την ποιότητα των υλικών, το γευστικό αποτέλεσμα, τη μετέπειτα δυσκολία στην πέψη), σκέφτηκα ότι ήρθε η ώρα για τη σπιτική της βερσιόν.
Με φιλέτο κοτόπουλο που έχει ψηθεί όμορφα και λιτά, με αλατοπίπερο και λίγη ρίγανη.
Με κασέρι Μυτιλήνης, γιατί έχει απαλή, γεμάτη γεύση και λιώνει υπέροχα.
Με κρεμώδες τυρί και μουστάρδα, για να προσθέσουμε ενδιαφέρον στην υφή και σπιρτάδα στη γεύση.
Με ντομάτα και πιπεριά, για να μπορούμε να ισχυριστούμε ότι αυτή η σκεπαστή με κοτόπουλο είναι μεταξύ άλλων (λαχταριστή, απίστευτα νόστιμη, εθιστική είναι οι πρώτοι χαρακτηρισμοί που πέρασαν από το μυαλό μου) και υγιεινή.
Δείτε ακομη Σπιτικος χοιρινός γύρος όνειρο!
Υλικά
850 γραμμ. φιλέτο κοτόπουλο
αλάτι, πιπέρι
½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
8 πίτες για σουβλάκι
200 γραμμ. τυρί κρέμα
2 μεγάλες ντομάτες, κομμένες σε λεπτές φέτες
2 πράσινες πιπεριές μεσαίου μεγέθους, κομμένες σε ροδέλες
200 γραμμ. κασέρι τριμμένο (χρησιμοποίησα Μυτιλήνης και ήταν φανταστικό)
4 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα
Εκτέλεση
Βάζουμε το κοτόπουλο σε βαθύ πιάτο. Το πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και το ραντίζουμε με το ελαιόλαδο.
Ψήνουμε το κοτόπουλο σε τηγάνι-γκριλιέρα, σε μέτρια θερμοκρασία για 40′ περίπου, γυρίζοντας το 1 φορά κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
Περιμένουμε 5-10′ να κρυώσει λίγο και το κόβουμε κατόπιν σε λεπτές φέτες.
Αραδιάζουμε τις πίτες στον πάγκο εργασίας μας. Αλείφουμε τις μισές πίτες με το τυρί κρέμα και τις υπόλοιπες με τη μουστάρδα.
Μοιράζουμε το κοτόπουλο στις πίτες που αλείψαμε με τυρί κρέμα. Τακτοποιούμε από πάνω τις ντομάτες και τις πιπεριές.
Πασπαλίζουμε με το κασέρι και σκεπάζουμε με τις υπόλοιπες πίτες (εκείνες που αλείψαμε με μουστάρδα).
Ψήνουμε τις σκεπαστές σε ψηστιέρα για 5-10′ μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρουμε αμέσως.
Δείτε εδώ όλες τις συνταγές της Ερμιόνης
Δείτε εδώ τις καλυτερες συνταγές μας
Πηγή: http://theonewithallthetastes.com