Συνταγή για κανελόνια με κοκκινιστό κιμά, μπεσαμέλ, τυριά και μπόλικο σκόρδο για το Κυριακάτικο τραπέζι και όχι μόνο.
Από τη φίλη μας Στεφοπουλου Μενια.
- κανελόνια 1 πακέτο
- κεφαλοτύρι 200 γραμμάρια περίπου τριμμένο
Υλικά
- κιμάς ανάμεικτος 800 γραμμάρια
- κρεμμυδι 1 ξερό
- σκορδο 1 σκελίδα
- πιπεριά 1/2 κόκκινη
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- δάφνη 1-2 φύλλα
- μπαχάρι 2 κόκκοι
- ξύδι 1 κουταλάκι του γλυκού περίπου
- μαιντανος 1-2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος
- σάλτσα ντομάτας 150-200 γραμμάρια περίπου
- νερό 2 ποτήρια του νερού
- ελαιολαδο 2-3 κουταλιές της σούπας
Για τον κιμά
- Γάλα φρέσκο 1 λίτρο
- κορν φλαουρ 5 κουταλιές της σούπας
- αυγα 2
- μοσχοκάρυδο 1-2 πρέζες
- κύβοι λαχανικών 1
- βουτυρο 1 κουταλιά της σούπας
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
Για την μπεσαμέλ
Κανελόνια με μπεσαμέλ και κοτόπουλο
Τα κανελόνια είναι από τα αγαπημένα μας ζυμαρικά που τα τρώμε γεμιστά με ό,τι μας αρέσει. Μία από τις πιο κλασικές αλλά πάντα αγαπημένες συνταγές για κανελόνια είναι αυτή που θα μοιραστούμε σήμερα μαζί σας. Γεμιστά κανελόνια με κιμά, μπεσαμέλ και τυριά που θα σας ξετρελάνει.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα σκορδάτα κανελόνια με κιμά:
Εκτέλεση για τα σκορδάτα κανελόνια με κιμά
Αρχικά σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι στο ελαιόλαδο, μαζί με το σκόρδο κομμένο στα τέσσερα και την κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια χωρίς τα σπόρια της. Αφού γυαλίσουν τα λαχανικά, προσθέτουμε τον ανάμεικτο κιμά, το αλάτι και το πιπέρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να γίνει ο κιμάς από ροζ γκρι.
Προσθέτουμε τότε τα φύλλα δάφνης, τα μπαχάρια, το ξύδι, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, την σάλτσα ντομάτας και το νερό. Βράζουμε μέχρι να δέσει λίγο ο κιμάς αλλά να έχει αρκετό ζουμί. Στη συνέχεια φτιάχνουμε την μπεσαμέλ.
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το φρέσκο γάλα και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Αφού κάψει προσθέτουμε το κορν φλάουρ, το μοσχοκάρυδο, τον κύβο λαχανικών, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ.
Λαχταριστά κανελόνια με κοτόπουλο
Αφού πήξει αποσύρουμε από την φωτιά την κατσαρόλα και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και βάζουμε τη μπεσαμέλ στην άκρη. Βάζουμε τον κιμά σε ένα σουρωτήρι και βάζουμε λίγο από το ζουμί στον πάτο του πυρέξ.
Γεμίζουμε τα κανελόνια με τον κιμά και τα τοποθετούμε στο πυρέξ. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ζουμί στο πυρέξ. Θέλουμε το ζουμί να σκεπάζει τα κανελόνια μέχρι τη μέση.
Προσθέτουμε από πάνω λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι. Από πάνω στρώνουμε την μπεσαμέλ και από πάνω κι άλλο λίγο κεφαλοτύρι και ψήνουμε μέχρι να πάρει καλό χρώμα και να λιώσει το τυρί.
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια