Close

Σκορδάτα κανελόνια με κιμά

κανελόνια-με-κιμά-και-μπεσαμέλ-συνταγή-

Συνταγή για κανελόνια με κοκκινιστό κιμά, μπεσαμέλ, τυριά και μπόλικο σκόρδο για το Κυριακάτικο τραπέζι και όχι μόνο.

Από τη φίλη μας Στεφοπουλου Μενια.

 

Κανελόνια με μπεσαμέλ και κοτόπουλο

 

Τα κανελόνια είναι από τα αγαπημένα μας ζυμαρικά που τα τρώμε γεμιστά με ό,τι μας αρέσει. Μία από τις πιο κλασικές αλλά πάντα αγαπημένες συνταγές για κανελόνια είναι αυτή που θα μοιραστούμε σήμερα μαζί σας. Γεμιστά κανελόνια με κιμά, μπεσαμέλ και τυριά που θα σας ξετρελάνει.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα σκορδάτα κανελόνια με κιμά:

 

κανελόνια-με-κιμά-και-μπεσαμέλ-συνταγή-

Εκτέλεση για τα σκορδάτα κανελόνια με κιμά

Αρχικά σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι στο ελαιόλαδο, μαζί με το σκόρδο κομμένο στα τέσσερα και την κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια χωρίς τα σπόρια της. Αφού γυαλίσουν τα λαχανικά, προσθέτουμε τον ανάμεικτο κιμά, το αλάτι και το πιπέρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να γίνει ο κιμάς από ροζ γκρι.

κανελόνια-με-κιμά-και-μπεσαμέλ-συνταγή-

Προσθέτουμε τότε τα φύλλα δάφνης, τα μπαχάρια, το ξύδι, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, την σάλτσα ντομάτας και το νερό. Βράζουμε μέχρι να δέσει λίγο ο κιμάς αλλά να έχει αρκετό ζουμί. Στη συνέχεια φτιάχνουμε την μπεσαμέλ.

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το φρέσκο γάλα και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Αφού κάψει προσθέτουμε το κορν φλάουρ, το μοσχοκάρυδο, τον κύβο λαχανικών, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ.

κανελόνια-με-κιμά-και-μπεσαμέλ-συνταγή-

Λαχταριστά κανελόνια με κοτόπουλο

 

Αφού πήξει αποσύρουμε από την φωτιά την κατσαρόλα και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και βάζουμε τη μπεσαμέλ στην άκρη. Βάζουμε τον κιμά σε ένα σουρωτήρι και βάζουμε λίγο από το ζουμί στον πάτο του πυρέξ.

κανελόνια-με-κιμά-και-μπεσαμέλ-συνταγή-

Γεμίζουμε τα κανελόνια με τον κιμά και τα τοποθετούμε στο πυρέξ. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ζουμί στο πυρέξ. Θέλουμε το ζουμί να σκεπάζει τα κανελόνια μέχρι τη μέση.

κανελόνια-με-κιμά-και-μπεσαμέλ-συνταγή-

Προσθέτουμε από πάνω λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι. Από πάνω στρώνουμε την μπεσαμέλ και από πάνω κι άλλο λίγο κεφαλοτύρι και ψήνουμε μέχρι να πάρει καλό χρώμα και να λιώσει το τυρί.

κανελόνια-με-κιμά-και-μπεσαμέλ-συνταγή-

Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr