Συνταγή για σκορδάτες μελιτζάνες φλάσκες με σάλτσα ντομάτας και τυριά στον φούρνο. Ένα φανταστικό καλοκαιρινό φαγητό που θα σας αρέσει πολύ.
Οι μελιτζάνες είναι ένα εξαιρετικό και αγαπημένο λαχανικό και μπορεί να μαγειρευτεί με πολλούς τρόπους. Με κόκκινη σάλτσα στην κατσαρόλα, με κολοκύθι και πατάτες στο ταψί σαν τουρλού, τηγανητές με σκορδαλιά ή και σκέτες.
Μελιτζάνες βάζουμε στον μουσακά και απογειώνουμε το αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων. Σήμερα λοιπόν θα δούμε πως μπορούμε να φτιάξουμε Σκορδάτες Μελιτζάνες με σάλτσα ντομάτας και τυριά.
Δείτε ακόμα Το σουφλέ της Γκόλφως με μελιτζάνες και πατάτες που έχει τρελάνει το διαδίκτυο
Η σάλτσα ντομάτας έχει μπόλικο σκόρδο και απογειώνει την γεύσης της μελιτζάνας. Είναι φουρνιστές, σαν πιτάκια και σε γεύση…σκέτο γλύκισμα. Δείτε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω:
Εκτέλεση για την σάλτσα
Στην αρχή τρίβουμε τις ντομάτες και βάζουμε τον χυμό τους σε μία κατσαρόλα μαζί με λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το σκόρδο ψιλοκομμένο και βράζουμε την σάλτσα μας μέχρι να πιει όλα τα υγρά της. Στο τέλος προσθέτουμε μία κουταλιά της σούπας σάλτσα ντομάτα και ρίγανη.
Εκτέλεση για τις σκορδάτες μελιτζάνες
Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες μας σε φέτες. Η κάθε φέτα θα έχει πάχος 1 με 1,5 εκατοστό περίπου. Τοποθετούμε τις μελιτζάνες μας σε μία λαμαρίνα στην οποία θα έχουμε βάλει λαδόκολλα. Ρίχνουμε λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι και τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Τις προψήνουμε για 15-20 λεπτά στο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
Λίγο πριν ψηθούν βγάζουμε την λαμαρίνα από τον φούρνο και ρίχνουμε μία κουταλιά και λίγο παραπάνω από την σάλτσα σκόρδου σε κάθε μελιτζάνα. Απλώνουμε την σάλτσα πάνω από την μελιτζάνα και πασπαλίζουμε αρκετό ρεγκάτο.
Βάζουμε τις μελιτζάνες και πάλι στον φούρνο και τις ψήνουμε μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρει ένα ελαφρύ χρώμα.
Συμβουλές για Σκορδάτες Μελιτζάνες με σάλτσα ντομάτας
Μπορούμε να βάλουμε ό,τι τυρί μας αρέσει στις μελιτζάνες. Επίσης στην σάλτσα μπορούμε να βάλουμε και λίγο μαϊντανό.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Marina Hatzidaki
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr