Υπέροχες σκορδάτες μελιτζάνες στο βάζο για να τις απολαύσετε σαν μεζέ ή σαν συνοδευτικό το Καλοκαίρι και όχι μόνο.
Σήμερα θα φτιάξουμε τις μελιτζάνες αλλιώς. Μιας και το Καλοκαίρι είναι σκέτο γλύκισμα, είπαμε να αποφύγουμε για άλλη μια φορά να τις μαγειρέψουμε κοκκινιστές στην κατσαρόλα, σε τουρλού ή σε μουσακά και να τις δοκιμάσουμε σκορδάτες στο βάζο.
Δείτε ακόμα Το απόλυτο καλοκαιρινό φαγητό: Μελιτζάνες με σάλτσα
Μία πολλή απλή διαδικασία που σίγουρα θα κλέψει τις εντυπώσεις. Η γεύση τους είναι ελαφρώς ξιδάτη και δροσερή και μπορεί να απογειώσει ένα τραπέζι με θαλασσινά αλλά και με κρεατικά σαν ορεκτικό. Δοκιμάστε τες!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τις σκορδάτες μελιτζάνες στο βάζο :
Εκτέλεση για τις σκορδάτες μελιτζάνες στο βάζο :
Αρχικά παίρνουμε τις μελιτζάνες και τις καθαρίζουμε από όλες τις φλούδες τους. Τις κόβουμε σε φέτες και στην συνέχεια σε μπαστουνάκια. Τις τοποθετούμε σε ένα μεγάλο βάζο ή τάπερ. Στρώνουμε την πρώτη στρώση μελιτζάνας και από πάνω προσθέτουμε λίγο αλάτι.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να γεμίσει μέχρι την μέση το σκεύος και γεμίζουμε το υπόλοιπο σκεύος με ξύδι. Αφήνουμε τις μελιτζάνες στο ξύδι και στο αλάτι για 24 ώρες.
Έπειτα τις στραγγίζουμε πολύ καλά, βάζοντας τις μελιτζάνες για λίγα λεπτά σε μία πετσέτα ή σε ένα κομμάτι μεγάλο τούλι και στύβοντας πολύ καλά και όσο πιο δυνατά μπορούμε. Βάζουμε τις μελιτζάνες σε μία λεκάνη.
Δείτε ακόμα Το απόλυτο καλοκαιρινό φαγητό: Μελιτζάνες με σάλτσα
Στην ίδια λεκάνη προσθέτουμε την πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη, τις σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες και την καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη. Ανακατεύουμε πολύ καλά και τοποθετούμε το μείγμα σε βάζα. Γεμίζουμε το κάθε βάζο με σπορέλαιο και κλείνουμε πολύ καλά. Αφήνουμε τα βάζα για 2-3 μέρες σε σκοτεινό ντουλάπι. Μετά από 2-3 απολαμβάνουμε.
Tips για τις σκορδάτες μελιτζάνες στο βάζο
Η καυτερή πιπεριά λειτουργεί ως συντηρητικό. Οι μελιτζάνες διατηρούνται για 1 χρόνο περίπου στο ντουλάπι, εκτός αν ανοίξουμε το βάζο. Αν το ανοίξουμε τις βάζουμε στο ψυγείο. Τα βάζα τα πλύναμε σε καυτό νερό προτού τα χρησιμοποιήσουμε και είναι σημαντικό να κλείνουν καλά.
Η μελιτζάνα όπως και όλα τα υλικά χρησιμοποιήθηκαν ωμά και ψήθηκαν στο ξύδι. Δεν γίνεται να βάλουμε ελαιόλαδο ή μηλόξυδο γιατί αλλοιώνει την γεύση και την κάνει πιο βαριά, ακολουθήστε την συνταγή κατά γράμμα. Τα υλικά αντιστοιχούν σε 3 βάζα περίπου. Μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο μαϊντανό, αλλά δεν είναι αναγκαστικό.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Γεωργια Σαλονικα
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Μηνιαίες προβλέψεις : Ποια είναι τα απόλυτα τυχερά ζώδια του Δεκεμβρίου 2024
- Γεράσιμος Μιχελής : 19 χρόνια μετά ο «Κακός» του “Παρά 5” είναι ένας άλλος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Netflix : Όλοι οι κρυφοί κωδικοί για την πλοήγηση και την εξερεύνηση περιεχομένου
- Κωνσταντίνος Αργυρός : Γέννησε η Αλεξάνδρα Νίκα- Ολες οι λεπτομέρειες