Συνταγή για Σκορδάτο χοιρινό με ρύζι για το Κυριακάτικο τραπέζι και όχι μόνο. Ένα χοιρινό κρέας που λιώνει στο στόμα. Σκέτο λουκούμι λέμε!
- χοιρινο 1 κιλό σε κομμάτια
- ελαιολαδο Λίγο
- κρεμμυδι 1 μεγάλο
- σκορδο 2 μεγάλες σκελίδες
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- κρασι 1 ποτηράκι του κρασιού λευκό
- κύβος κότας 2
- λεμονι Χυμός από 1
- κορν φλαουρ 1 κουταλιά της σούπας περίπου
Υλικά
Δείτε ακόμα Χοιρινό κρασάτο με πιπεριές
Το χοιρινό είναι ένα αγαπημένο κρέας και σήμερα θα το απολαύσουμε σκορδάτο με ρυζάκι. Μπορούμε να το απολαύσουμε και με τηγανιτές πατάτες ή πατάτες φούρνου ενώ μπορείτε στο ρύζι να προσθέσετε και λαχανικά για επιπλέον νοστιμιά. Απολαύστε το!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το σκορδάτο χοιρινό με ρύζι:
Εκτέλεση για το σκορδάτο χοιρινό με ρύζι
Αρχικά σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το ρύζι μέχρι να γυαλίσει ανακατεύοντας διαρκώς. Προσθέτουμε νερό, μέχρι να σκεπάσει το ρύζι, προσθέτουμε και αλάτι και βράζουμε μέχρι το ρύζι να πιει τα υγρά του και να μαλακώσει. Ανακατεύουμε τακτικά κατά την διάρκεια του βρασίματος και αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον νερό.
Στην συνέχεια σε μία μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το χοιρινό κρέας σε κομμάτια, μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το ψιλοκομμένο σκόρδο και το πιπέρι.
Σβήνουμε με το λευκό κρασί και περιμένουμε λίγο να εξατμιστεί το αλκοόλ. Γεμίζουμε με νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας και προσθέτουμε τους κύβους κότας και λίγο αλάτι.
Δείτε ακόμα Χοιρινό μπούτι χωρίς κόκαλο με πορτοκάλι και μέλι για το γιορτινό τραπέζι
Μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και λίγο πριν δέσει χτυπάμε τον χυμό λεμονιού με το κορν φλάουρ και προσθέτουμε το μείγμα στην κατσαρόλα. Αφήνουμε το φαγητό να πάρει δύο βράσεις και μόλις δέσει, αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και σερβίρουμε.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Άννα Γιαννίκου
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr