Close

Σκορδοκούλουρα με βουτυρένια ζύμη του Παναγιώτη Παπαδάκη

σκορδοκούλουρα-του-Παναγιώτη Παπαδάκη-συνταγή-

Συνταγή για σκορδοκούλουρα με βουτυρένια ζύμη του Παναγιώτη Παπαδάκη. Τραγανά και χρυσοψημένα σκορδοκούλουρα που από μέσα είναι σούπερ αφράτα.

    Για το άλειμμα της ζύμης

  • βουτυρο 50 γραμμάρια σε θερμοκρασία δωματίου
  • σκορδο 2 σκελίδες

Δείτε ακόμα Κορεάτικα αρωματικά σκορδόψωμα με τυρί κρέμα

Τραγανά απέξω και αφράτα από μέσα, αυτά τα σκορδοκούλουρα με βουτυρένια ζύμη είναι το τέλειο ορεκτικό ή συνοδευτικό για την πίτσα μας ή το μεσημεριάνο μας. Φτιάχνονται πανεύκολα και με απλά υλικά και θα γίνουν τα αγαπημένα σας.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα σκορδοκούλουρα με βουτυρένια ζύμη του Παναγιώτη Παπαδάκη:

σκορδοκούλουρα-του-Παναγιώτη Παπαδάκη-συνταγή-

INGREDIENTS

700-750 g plain flour
470 g lukewarm milk
9 g dry yeast
2 tsp salt
1 tsp baking powder
1 tsp sugar
2 tsp olive oil
—————————————-
50 g butter at room temperature
2 garlic cloves
—————————————-
1 medium egg
1 tbsp milk
—————————————
Hard cheese Kefalotyri

GERMAN

ZUTATEN

700-750 g einfaches Mehl
470 g lauwarme Milch
9 g Trockenhefe
2 TL Salz
1 TL Backpulver
1 TL Zucker
2 TL Olivenöl
———————————–
50 g Butter bei Zimmertemperatur
2 Knoblauchzehen
———————————–
1 mittelgroßes Ei
1 EL Milch
—————————————
Hartkäse Kefalotyri

10 λεπτά Χρόνος Εκτέλεσης

20′ Χρόνος Ψησίματος

2 ώρες Χρόνος Αναμονής

16 Κομμάτια

Εκτέλεση για τα σκορδοκούλουρα με βουτυρένια ζύμη του Παναγιώτη Παπαδάκη

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το χλιαρό γάλα, την μαγιά , το μπείκεν , την ζάχαρη , το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Προσθέτουμε το μισό αλεύρι , το αλάτι και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να γίνει ένας λείος χυλός.

Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα. Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε το βούτυρο (να ναι σε θερμοκρασία δωματίου), πολτοποιούμε 2 σκελίδες σκόρδου και ανακατεύουμε το μείγμα.

σκορδοκούλουρα-του-Παναγιώτη Παπαδάκη-συνταγή-

Ανοίγουμε την ζύμη με τον πλάστη και αλείφουμε μια ποσότητα από το μείγμα με το σκόρδο απλώνοντας το σε όλη την επιφάνεια της ζύμης.
Διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα και αλείφουμε με το μείγμα.
Κάνουμε ακόμα 2 διπλώματα (αλείφουμε με το μείγμα σε κάθε δίπλωμα)στην μέση και τσιμπάμε την ζύμη για να μην ανοίξει.

Δείτε ακόμα Ατομικά σκορδοψωμάκια με μυρωδικά

Με τον πλάστη ανοίγουμε ελαφρώς την ζύμη και κάνουμε ακόμη ένα δίπλωμα στην μέση. Τυλίγουμε την ζύμη με μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Ανοίγουμε την ζύμη και με ένα μαχαίρι κόβουμε σε λωρίδες.

σκορδοκούλουρα-του-Παναγιώτη Παπαδάκη-συνταγή-

Στριφογυρνάμε την ζύμη σε κουλούρα και κλείνουμε καλά στην άκρη.
Κάνουμε την ίδια διαδικασία με όλη την υπόλοιπη ζύμη. Χτυπάμε ένα αυγό μαζί με το γάλα και αλείφουμε όλα τα σκορδοκούλουρα.

Πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 20 λεπτά στους 170 c. Τα σκορδοκούλουρα είναι έτοιμα να τα απολαύσετε!! Μια υπέροχη συνταγή για όλες τις ώρες της μέρας!! Καλή σας επιτυχία!!

σκορδοκούλουρα-του-Παναγιώτη Παπαδάκη-συνταγή-

Δείτε το βίντεο εδώ:

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr