Συνταγή για σκορδοκούλουρα με βουτυρένια ζύμη του Παναγιώτη Παπαδάκη. Τραγανά και χρυσοψημένα σκορδοκούλουρα που από μέσα είναι σούπερ αφράτα.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 700-750 γραμμάρια
- Γάλα φρέσκο 470 ml χλιαρό
- ξερή μαγιά 9 γραμμάρια
- αλατι 2 κουταλάκια του γλυκού
- μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού
- ζαχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού
- ελαιολαδο 2 κουταλάκια του γλυκού
Υλικά
- αυγα 1 μέτριο
- Γάλα φρέσκο 1 κουταλιά της σούπας
Για το άλειμμα
- κεφαλοτύρι 1-2 χούφτες τριμμένο
Για το πασπάλισμα
Δείτε ακόμα Κορεάτικα αρωματικά σκορδόψωμα με τυρί κρέμα
Τραγανά απέξω και αφράτα από μέσα, αυτά τα σκορδοκούλουρα με βουτυρένια ζύμη είναι το τέλειο ορεκτικό ή συνοδευτικό για την πίτσα μας ή το μεσημεριάνο μας. Φτιάχνονται πανεύκολα και με απλά υλικά και θα γίνουν τα αγαπημένα σας.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα σκορδοκούλουρα με βουτυρένια ζύμη του Παναγιώτη Παπαδάκη:
INGREDIENTS
700-750 g plain flour
470 g lukewarm milk
9 g dry yeast
2 tsp salt
1 tsp baking powder
1 tsp sugar
2 tsp olive oil
—————————————-
50 g butter at room temperature
2 garlic cloves
—————————————-
1 medium egg
1 tbsp milk
—————————————
Hard cheese Kefalotyri
GERMAN
ZUTATEN
700-750 g einfaches Mehl
470 g lauwarme Milch
9 g Trockenhefe
2 TL Salz
1 TL Backpulver
1 TL Zucker
2 TL Olivenöl
———————————–
50 g Butter bei Zimmertemperatur
2 Knoblauchzehen
———————————–
1 mittelgroßes Ei
1 EL Milch
—————————————
Hartkäse Kefalotyri
10 λεπτά Χρόνος Εκτέλεσης
20′ Χρόνος Ψησίματος
2 ώρες Χρόνος Αναμονής
16 Κομμάτια
Εκτέλεση για τα σκορδοκούλουρα με βουτυρένια ζύμη του Παναγιώτη Παπαδάκη
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το χλιαρό γάλα, την μαγιά , το μπείκεν , την ζάχαρη , το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Προσθέτουμε το μισό αλεύρι , το αλάτι και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να γίνει ένας λείος χυλός.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα. Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε το βούτυρο (να ναι σε θερμοκρασία δωματίου), πολτοποιούμε 2 σκελίδες σκόρδου και ανακατεύουμε το μείγμα.
Ανοίγουμε την ζύμη με τον πλάστη και αλείφουμε μια ποσότητα από το μείγμα με το σκόρδο απλώνοντας το σε όλη την επιφάνεια της ζύμης.
Διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα και αλείφουμε με το μείγμα.
Κάνουμε ακόμα 2 διπλώματα (αλείφουμε με το μείγμα σε κάθε δίπλωμα)στην μέση και τσιμπάμε την ζύμη για να μην ανοίξει.
Δείτε ακόμα Ατομικά σκορδοψωμάκια με μυρωδικά
Με τον πλάστη ανοίγουμε ελαφρώς την ζύμη και κάνουμε ακόμη ένα δίπλωμα στην μέση. Τυλίγουμε την ζύμη με μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Ανοίγουμε την ζύμη και με ένα μαχαίρι κόβουμε σε λωρίδες.
Στριφογυρνάμε την ζύμη σε κουλούρα και κλείνουμε καλά στην άκρη.
Κάνουμε την ίδια διαδικασία με όλη την υπόλοιπη ζύμη. Χτυπάμε ένα αυγό μαζί με το γάλα και αλείφουμε όλα τα σκορδοκούλουρα.
Πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 20 λεπτά στους 170 c. Τα σκορδοκούλουρα είναι έτοιμα να τα απολαύσετε!! Μια υπέροχη συνταγή για όλες τις ώρες της μέρας!! Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο εδώ:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια