Λατρεμένα τόσο αφράτα που τα κάνεις μια μπουκιά!!!
Φανταστικά σκορδοψωμάκια, πολύ μαλακά…πραγματικά σαν βαμβάκι.
Φτιάξτε τα και θα ενθουσιαστήτε…
Υλικά:
125 γρ. γάλα χλιαρό
1 κουταλάκι μαγιά ξερή
2 κουταλάκια ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
1 αυγό
250 γρ. αλεύρι
3 κουταλιές βούτυρο μαλακό περίπου 40 γρ.
3 κουταλιές ψιλοκομμένο μαιδανό
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο λιωμμένη
1 κουταλάκι κοφτό θυμάρι
Δείτε ακόμα: Σπιτικό σκορδόψωμο με μοτσαρέλα μέσα σε λίγα λεπτά!
Εκτέλεση:
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το γάλα, τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αυγό και ξεκινάμε αργά αργά να ενώνουμε τα υλικά ρίχνοντας το αλεύρι και το αλάτι.
Προσθέτουμε το βούτυρο.
Δυναμώνουμε τις στροφές και ζυμώνουμε μία μαλακιά αλλά ελαστική ζύμη θέλει περίπου 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε το μαιδανό, το σκόρδο και το θυμάρι.
Η ζύμη κολλάει λίγο μην σας ανησυχεί…
Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη για 60 λεπτά .
Σε αλευρωμένη επιφάνεια διπλώνουμε τη ζύμη 2-3 φορές και την κόβουμε σε 8 κομμάτια.
Κάνουμε 8 μπαλάκια με τα δάχτυλα μας αλευρωμένα.
Δείτε ακόμα: Λαχταριστές πέννες με κοτόπουλο, μπέικον σε κρεμώδη σάλτσα τυριού σκόρδου
Ανοίγουμε σε μακρόστενες λωρίδες τα ζυμαράκια.
Τα τυλίγουμε σε ρολά και τα τοποθετούμε σε ταψάκι με λαδόκολλα.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσουν 30 λεπτά.
Περνάμε τα ψωμάκια με κρόκο αυγού.
ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις, μέχρι να πάρουν αυτό το υπέροχο χρώμα… περίπου 25 -30 λεπτά.
Καλή όρεξη!!!
Πηγή: zzcookΕιδήσεις σήμερα
- Ρίκα Διαλυνά: Πώς είναι σήμερα στα 90 της η σπουδαία ηθοποιός
- Ανακαλείται μουστάρδα- Είναι ακατάλληλη και επικίνδυνη για την υγεία των καταναλωτών
- Η Γη της Ελιάς : Η Παυλίνα μπαίνει στη μέση και χωρίζει Τζον και Αθηνά
- Τσορτέκης – Μαυρίδου σε σχέση: Η πρώτη αντίδραση των ηθοποιών στα δημοσιεύματα
- Ειρήνη Μουρτζούκου : Κατονομάζει νέο πρόσωπο ως δολοφόνο του Παναγιωτάκη